IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Testkjørt: Nye Renault CAPTUR. En perle i sin klasse!

Testkjørt: Nye Renault CAPTUR. En perle i sin klasse!

URBAN SUV - RENAULT CAPTUR

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves! Siden jeg, sammen med europeisk presse, fikk se den nye utgaven Renault CAPTUR den 11. juni, har jeg gledet meg til å få sette meg bak rattet og ta bilen ut på veien. Tirsdag og onsdag denne uken har jeg og skandinavisk presse fått teste to varianter.

Renault legger mye av sin fremtid i nye CAPTUR. De definerer den som en urban SUV. Den blir førstemann ut av Renault’s ladbare hybrider, E-TECH plug-in, og er med på å definere veien videre mot en tilkoblet hverdag for alle sine modeller med Renault Easy Connect eco system.

CAPTUR er også en av Renault’s pionerer innen autonom kjøring der de samler sine modeller, også innenfor Alliancen, med felles teknologi og ved bruk av nye plattformer, CMF-8, som former nye CAPTUR. Ny elektrisk og elektronisk arkitektur gjør det mulig å bygge inn siste, avanserte tekniske nyvinninger for å møte markedets krav.


Renault’s salg i Norge består i stor grad av helelektriske Zoê, som kom med en ny og frisk oppgradering i som mer. Det er synd at nordmenn ikke ser hvor bra Renault’s modeller er. I Danmark og Sverige er markedet et helt annet. Jeg håper inderlig at vi får se den nye modellen Captur, og Clio også, på norske veier i tiden som kommer. Bilene er konkurransedyktige på både pris og design.

Prisen på nye CAPTUR er ennå ikke klar, men med forrige modell tatt i betraktning, vil jeg tro at prisen vil ligge rundt kr 300.000,- og det er mye bil for penga!

Du skal være ganske gretten for ikke å like uttrykket til denne bilen. Renault kaller Captur for en urban SUV. Det kan jeg forstå. Den er nett, tøff og stilig og har moderne tekniske finesser. Her i fargekombinasjonen hvit og svart, en av 90 mulige …

Du skal være ganske gretten for ikke å like uttrykket til denne bilen. Renault kaller Captur for en urban SUV. Det kan jeg forstå. Den er nett, tøff og stilig og har moderne tekniske finesser. Her i fargekombinasjonen hvit og svart, en av 90 mulige varianter!

BRUKERVENNLIG OG LIKEVEL LEKKER DESIGN

Testkjøringen for pressen har foregått i et område utenfor Athen. Der har vi kjørt på en variasjon av trange bygater, landlige og kuperte veier, samt motorveier. På veien har vi testet bilens egenskaper og prøvd utstyr som den nye og lekre smart-skjermen med pianoknapper, fører-assistenter, osv. Det er selvsagt begrenset hva man får prøvd i løpet av noen få timer, men førsteinntrykket er at ting er godt og riktig plassert og at du ikke trenger teknisk høyskole for å bruke instrumentene. Pianotastene under skjermen er hendig plassert og gjør det lett å manøvrere kart, musikk/lyd, og under der igjen er det hjul for luft/varme, osv. En del funksjoner er også plassert i rattet. Det er enkelt og intuitivt å bruke instrumentene og mulighetene, slik at du kan holde oppmerksomheten på trafikken og kjøre trygt uten for mye fomling med knapper og skjermer. Den store skjermen er stor nok til at du kan se både kart, veibeskrivelse og radiooversikt samtidig, om du måtte ønske det. Når kartet er i fullskjerm er det tydelig og stort, slik at du raskt ser hvor du skal kjøre. Er du i ukjent område er det også valgmulighet for guiding med stemme.

Her ser du hvor smidig alt er fra ratt med knapper, dashbord, smartskjerm med pianoknapper, gir med rom under til ladeplate for mobilen. Dette er god design og god brukervennlighet i skjønn forening. Bilens eksteriørfarge er videreført til interiøre…

Her ser du hvor smidig alt er fra ratt med knapper, dashbord, smartskjerm med pianoknapper, gir med rom under til ladeplate for mobilen. Dette er god design og god brukervennlighet i skjønn forening. Bilens eksteriørfarge er videreført til interiøret og finnes i polstrede områder på dashbordet, i dørene og setene. Et design uttrykk som undertegnede og de andre journalistene gir ekstra cred for. Synlige sømmer og riller rundt funksjonshjul setter prikken over i-en.

Captur har grei plass for voksne i baksetet også. De som sitter bak kan selv styre luft og varme med egne dyser og knapper. I konsollen er det i tillegg to USB uttak og sigarett-tenner. Setene har god komfort og midtsetet kan omgjøres til armlene.

Captur har grei plass for voksne i baksetet også. De som sitter bak kan selv styre luft og varme med egne dyser og knapper. I konsollen er det i tillegg to USB uttak og sigarett-tenner. Setene har god komfort og midtsetet kan omgjøres til armlene.

TO VARIANTER TESTBILER

De to pressebilene vi kjørte var begge med 130 hk, hvorav den i whisky fargen er med manuelt gir og den hvite med automatgir og full Initiale Paris Signature Pack, dvs luksusvarianten. Den har spesialdesignede skinnseter med elektrisk styring, quiltet øvre del av ryggsete med synlige sømmer. Rattet er polstret og har oppvarming. Interiøret kommer i spesial-variantene Titanium Black og Sellier Grey. Utvendige ekstra-detaljer er blant annet 18-tommers felger og krom detaljer rundt vinduer, dørbeskyttere (nede) og rundt grillen.

HANSKEROM = SKUFF

Automat gir-varianten var lekker og utseendemessig så nær opptil Premium man kan komme med en bil i denne klassen. Sammenlignet med manuelt gir-varianten var den ikke fullt så kvikk i reaksjonen, men det kan løses ved å stille giret til manuelt. Initiale Paris varianten, har også en innertier av et hanskerom. Det er gjort om til en skuff og får derfor større brukervennlighet og kan f.eks fungere som et rom for damenes håndvesker. Et alltid tilbakevendende tema. Hvor skal jeg gjøre av håndvesken? Hvis den ikke er for stor, legg den i skuffen. Smart ny detalj. Bra jobba, Renault!

Komfort og brukervennlighet var like god i begge varianter.

Ny variant hanskerom. Rett og slett en hendig skuff. Her kan for eksempel vi damer legge håndvesken. Den er også fin til mye annet og mye mer anvendelig enn den ordinære varianten med klaff.

Ny variant hanskerom. Rett og slett en hendig skuff. Her kan for eksempel vi damer legge håndvesken. Den er også fin til mye annet og mye mer anvendelig enn den ordinære varianten med klaff.

SUMMA SUMMARUM

Min konklusjon er at dette er en kul og bra liten crossover SUV. Kall den gjerne urban. Den burde, spesielt som plug-in hybrid passe for mange, både unge sporty, urbane eller andre som har sans for design, komfort og brukervennlighet. Det er på tide på få litt flere Renaulter på veiene i Norge!

For flere tekniske detaljer, les her:

https://www.elbilmagasinet.media/home-1/2019/7/3/nye-renault-captur-en-skikkelig-opptur-av-en-liten-suv-og-plug-in-hybrid-phev

Så er den her: Fords nye helelektriske SUV Mustang Mach-E: Firehjulstrekk, lang rekkevidde og attraktiv pris

Så er den her: Fords nye helelektriske SUV Mustang Mach-E: Firehjulstrekk, lang rekkevidde og attraktiv pris

Nyåpning av Polestar Space Oslo. Første i Europa

Nyåpning av Polestar Space Oslo. Første i Europa

0