IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

9%. En av ti er kvinner i bilbransjen. Fremdeles

9%. En av ti er kvinner i bilbransjen. Fremdeles

Dette er en prosentandel som viser seg å være vanskelig å rikke. Selv med fokus på økt mangfold og inkludering. Bilbransjen er en mannsbastion. Det betyr at bransjen ikke er representativ for markedet.

Jeg har tatt en spørrerunde i bransjen. Temaet er på agendaen og mange har konkrete, langsiktige mål. Jeg har spurt om følgende:

1.        Hva gjør dere for å markere dagen?

2.        Hva gjør dere resten av året for å øke mangfoldet?

3.        Hva er deres mål for de neste fem årene?

 Dette er bransjens svar:

Norges Bilbransjeforbund (NBF) hadde i går kveld, sammen med Polestar, Audi og Bertel O. Steen (BOS) en mangfoldsmiddag, for toppledelsen i norsk bilbransje, i anledning Kvinnedagen 2024. Målet var å lande utvalgte initiativer som skal drives på tvers av bransjen. Heidi Chr. Lund, HMS og kvalitetssjef i NBF, forteller at de også vil legge ut en artikkel/blogg i dag, 8.mars. (www.nbf.no).

Heidi Chr. Lund, HMS og kvalitetssjef i NBF

Vi må ha fokus på mangfold hele året, men kvinnedagen er en mulighet til å markere det litt ekstra, sier Lund.
Mangfold er nettopp mangfoldig, men å hedre kvinner og mangfold den 8. mars er en mulighet til å synligjøre mangfoldsarbeidet virksomheten gjør. NBF har over lang tid jobbet for å øke mangfoldet i bransjen og sette fokus på hvor viktig mangfold er for trivsel og arbeidsmiljø - og slik for bunnlinjen i virksomhetene.

Bransjen har flere utfordringer. To av disse er mangel på ansatte og høye mobbetall - og begge disse kan forbedres ved å få inn flere kvinner i bransjen.


Bertel O. Steen Brobekk, som er BOS´lakk- og skadesenter, vil bli presentert internt og i sosiale medier. Her har de snakket med alle kvinnelige ansatte om hvordan det er å jobbe i en mannsdominert bransje, hvor viktig mangfold i bedriften er for å utvikle et godt arbeidsmiljø og hva som skal til for å tiltrekke flere kvinner til bransjen, forteller HR-rådgiver i Bertel O. Steen, Cecilie Golmen Børresen.

Hun forteller videre:

Cecilie Golmen Børresen, HMS rådgiver i Bertel O. Steen

I forhold til tiltak for å fremme mangfold i år kan det nevnes at vi jobber tett sammen med NBF knyttet til dette temaet og om viktigheten av middagen nevnt over.  Dette er et viktig samarbeid og er helt avgjørende for å drive varig endring i positiv retning. Mangfold er et bredt tema, det handler ikke bare om å øke kvinneandelen. For Bertel O. Steen er det viktig at vi har høy yrkesdeltakelse, godt arbeidsmiljø, lavt sykefravær og lave turnover. Vi har derfor inngått et samarbeid med NAV marked og NAV arbeidslivssenter Øst Viken som vil bidra med verdifull hjelp og kompetanse til nettopp det. Formålet med samarbeidet er å sikre høy sysselsetting og høy yrkesdeltagelse, og gjennom samarbeidet bidra til at utsatte grupper får og beholder varig tilknytning til arbeidslivet.

Bertel O. Steen åpner dørene hos Logistikkavdelingen ved Berger den 18. april for å gi bransjen en bedre innsikt i hvordan dette samarbeidet fungere. NAV Øst Viken stiller med representanter på samlingen, i tillegg til at leder ved Berger forteller litt om erfaringer hittil.

Bertel O. Steen har svært detaljerte og konkrete mål videre for perioden 2023-2025. Blant annet 20% kvinneandel blant lederne, som i dag er 17%. De vil øke andelen kvinnelige lærlinger fra 13 til 20% og ha kvinner i minst 25% av nyansatte i salgsroller innen 25%. Et annet, viktig mål, er å tiltrekke, utvikle og beholde arbeidstakere.

Bilde fra et av Bertel O. Steens verksteder


Volvo Car Norge markerer Kvinnedagen med en hyggelig sammenkomst på kontoret for alle ansatte.

Erik Trosby, Marketing-og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norge, forteller at Volvo har hatt mangfold og likestilling høyt på agendaen i flere år og at de har en høy kvinneandel i selskapet. Vi har like mange kvinner som menn i ledergruppen og kvinnelig administrerende direktør, legge han til. I organisasjonen som helhet er vi hhv. 42% kvinner og 58% menn. Det er tall som vi opplever at er ledende, ikke bare i bilbransjen, men i norsk næringsliv for øvrig. 

Vi kommer til å fortsette vårt målrettede arbeid for å ha en likestilt og mangfoldig arbeidsplass, slik vi har gjort over flere år, avslutter han.

Administrerende direktør i Volvo Car Norge, Rita Kristin Broch, avbildet da Volvo EX-30 ble avduket for pressen, 23.08.23.


Øyvind Rognlien Skovli, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Harald A. Møller

Øyvind Rognlien Skovli, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Harald A. Møller,  forteller:

Vi har en kvinneandel på drøye 20 prosent i Harald A. Møller, og en økning fra i fjor. Samtidig er det en lang vei å gå, og det mest håndfaste virkemidlet vi har til rådighet er hvordan vi rekrutterer. Her er det tydelige føringer for å sikre at vi gjennom rekrutteringen vår oppnår økt mangfold og en bedre kjønnsbalanse i organisasjonen vår.

Vi jobber med tydelige mål også på dette feltet, men fremfor å flagge store ambisjoner eksterne foretrekker vi snarere legge håndfaste resultater på bordet. Så dette temaet kommer vi tilbake til.


An Ho, Direktør i Nio Norge, forteller:

Våre kvinnelige kolleger utgjør en betydelig del av organisasjon. Hvor bransjen i dag utgjør en snitt på 9%, så har vi i NIO en kvinneandel på 27% og for å toppe det, så utgjør kvinnene 62% av ledergruppen i NIO Norge. Og jeg er overbevist at dette er en viktig bak vår suksess. Vi som 3 år gamle, er i dag blant topp 20 merker av nærmere 80, og mye av dette er takket vår rekruttering og organisasjonsstrategi basert på.

Ho forteller videre at de kommer til å markere Kvinnedagen i sosiale medier og sende en internmelding med stor takk til de kvinnelige ansatte. Vi har lykkes godt med nåværende mangfolds strategi og har ingen plan å avvike fra den, sier han og NIO Norge er på et godt nivå allerede, og målet er ikke nødvendigvis å øke, men å opprettholde tilsvarende nivå, samt videreutvikle våre kolleger, avslutter han.

Fem kvinner fra NIO Norges ledelse. Fra venstre: Yini Yi – Head of Finance, Renate Eliesen - Head of User Relationship Norway, Siw Skogli – Head of HR, Monica Sand – Head of User Operations og Sadia Aden Mohamed – Head of Service Operations


I Frydenbø feirer de Kvinnedagen i alle sine 16 lokasjoner, forteller Heidrun Reigstad Tveit, markedssjef i Frydenbø. Vi har 62 kvinnelige ansatte (13,6%), hvorav 8 kvinnelige lærlinger (23,8%) og 9 kvinnelige ledere (13,24%).

Frydenbø markerer også Kvinnedagen med en video, som de deler i sosiale medier og med følgende melding:

Vi feirer Kvinnedagen med stolthet! Møt noen av våre dyktige kollegaer 😃

På landsbasis er det kun 9% kvinner i bilbransjen, og 95,4 prosent av norske kvinner har aldri vurdert en jobb i bilbransjen.

I Frydenbø bil er kvinneandelen 13,6%, og de gir alt for å gjøre Frydenbø Bil til et topp sted å jobbe. De er lærlinger, mekanikere, selgere, ledere og mye mer. 

Bilbransjen er et spennende karrierevalg, og vi håper kvinneandelen øker i tiden fremover 💪

#TaRattet #Kvinnedagen2024 #FrydenbøBil #TeamFrydenbø

Kan bli 10 200 kroner i bot for mobilbruk i bil

Kan bli 10 200 kroner i bot for mobilbruk i bil

0