IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Nye Renault Zoe lansert!

Nye Renault Zoe lansert!

Syv år etter lanseringen av det som har blitt Europas bestselgende elbil, lanseres nå Nye Zoe, spekket med teknologiske løsninger og en gjennomgående høy kvalitet!

  • Nytt batteri med 52 kwh kapasitet

  • Ny WLTP* rekkevidde på 390 km

  • Lader opptil 22kW med AC og 50 kW DC

  • Ny unik ladekabel medfølger

  • Levering september 2019

“Nye Zoe får deg til å ønske å reise lenger. Vi har designet en ny generasjon ZOE som er i front når det gjelder elektrisk ytelse og som er enda mer lettkjørt. Med nye ZOE befester Renault-konsernet sin posisjon som en ledende drivkraft for helelektrisk mobilitet for alle.”- Gilles Normand, Director of the Electric Vehicle Division of Groupe Renault

NYE RENAULT ZOE

Med det nye batteriet Z.E. 50 (52 kWh) har nye ZOE nå hele 390 km rekkevidde etter den nye og strengere WLTP målemetoden. Motoren på 100 kW (135 hk) gir høyere dreiemoment (245 Nm) sammen med bedre kontroll og respons ved akselerasjon. 0 til 100 km/t utføres på mindre enn 10 sekunder og topphastigheten er nå 140 km/t.

Nye ZOE har en rekke nye førerassistensystemer

  • Trafikkskiltgjenkjenning

  • Automatisk dimming av fjernlys

  • Blindsonevarsling

  • Bakkestartassistenten Auto-Hold

  • Automatisk nød-bremsing

  • Filskiftevarsler og filholderassistent

  • “Handsfree” parkering

  • Parkeringssensorer foran, bak og på sidene

  • Automatisk parkeringsbrems

EKSTERIØR

Nye ZOE har en rekke designendringer. De myke formene fra forrige modeller er nå mer distinkte. Panseret har fått ny design med tydelige konturer ned mot ladeluken, prydet med Renaults diamantlogo. Støtfangeren har fått et tydeligere preg med ny utforming og med krominnlegg i grillen og rundt tåkelysene. C-formen til de nye LED-lyktene, en form som kjennetegner alle nye Renault-modeller. Den blå kanten rundt Renault-logoene viser tydelig at dette er en elbil.


LED HOVEDLYKTER

Nye ZOE leveres nå med LED-hovedlykter. Disse nye hovedlyktene gjør ikke bare at bilen får et mer sportslig uttrykk, de gir også betraktelig bedre sikt med hele 75% sterkere lys enn halogenlys med samme energiforbruk.


KJØRING MED ÈN PEDAL

Nye ZOE har, i tillegg til en ny elektronisk girspak e-shifter, en ny kjøremodus, som gjør at føreren nesten ikke trenger å bruke bremsepedalen. Når B-modus er aktivert, reduseres farten betydelig raskere når føreren slipper gasspedalen. B-modus gjør det lettere å kjøre, spesielt i bytrafikk eller saktegående trafikk-


INTERIØR

Interiøret er helt nytt, og både instrumentpanel og dashbord har fått nye design for bedre komfort. Renault-konsernets designere har lagt vekt på en finish av høy kvalitet, komfort og ergonomi. En ny detalj det er verdt å legge merke til i nye ZOE, er det 10 tommer store førerdisplayet, som leveres helt fra det laveste utstyrsnivået. I utstyrsversjonen ZEN har nye ZOE setetrekk som er 100% resirkulert stoff. Det er også resirkulerte bilbelter i stoffet, som gjør stoffet svært slitesterkt.


_R000888.JPG

MULTIMEDIESKJERM

Den 9,3 tommer store berøringsskjermen på midtkonsollen gir tilgang til alle navigasjons- og underholdningstjenestene.

Her kan man befjene de ulike førerassistentsystemene, tilpasse fargene på førerdisplayet og gjøre andre endringer i innstillingene for bilen. Systemet Renault EASY LINK er utviklet med spesielle elbilfunksjoner som .for eksempel finne ut om det er ledige ladestasjoner i nærheten. Du kan også koble til smarttelefonen og få opp apper på skjermen ved hjelp av Apple CarPlay og Android Auto.

Du finner samme skjerm i andre nye Renault biler. Som blant annet nye Clio som ble lansert en uke før nye ZOE. Den kan du lese om her.



ANDRE NYHETER

  • Varme i rattet

  • Induksjonslading i midtkonsollen (trådløs lading av smarttelefon)

  • Ny ladekabel for lading i både IT og TN-nettverk leveres standard med bilen og har både Schuko- (2,1 kW) og Type 2- (3,6 kW) kontakt.



PRIS

Prisinformasjon finner du her



RESERVASJON AV NYE RENAULT ZOE

Fra kl 13:00 i dag (17.06.2019) er det mulig å reservere nye ZOE.

*WLTP- rekkevidde (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure, standardisert syklus: 57% bykjøring, 25% landeveiskjøring, 18% motorveikjøring). for versjonen ZOE Life.

NB! Renault tar forbehold om at det kan være utstyr / tjenester som er forbeholdt enkelte utstyrsnivåer som avviker fra de modellene som blir tiljgengelig i Norge.



- Du har faktisk ikke sjans med vinterdekk

- Du har faktisk ikke sjans med vinterdekk

NISSAN setter salgsrekord med elektrisk varebil

NISSAN setter salgsrekord med elektrisk varebil

0