IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Budsjettenighet på Stortinget: Slik endres bilavgiftene i 2024

Budsjettenighet på Stortinget: Slik endres bilavgiftene i 2024

Regjeringen og SV ble søndag enige om Statsbudsjettet for 2024. Budsjettenigheten får også konsekvenser for bilavgiftene neste år.


OFVs Avgiftskalkulator er nå oppdatert med de endringer og justeringer som følger av budsjettenigheten. Det gjøres endringer i CO2 komponenten i engangsavgiften for person- og varebiler.  

Budsjettet behandles og vedtas formelt av Stortinget før jul. Avgiftskalkulatoren for 2024 er også implementert i OFV Kjøretøydata, og er tilgjengelig for alle abonnenter og viser endring sammenlignet med gjeldende engangsavgift for 2023.

OFVs Avgiftskalkulator viser faktisk engangsavgift for biler som er tilgjengelig på det norske markedet, og man kan enkelt søke på merker og modeller. 

Dette er endringene:

  • For personbilene (avgiftsgruppe A) reduseres innslagspunktet for de positive satsene i CO2-komponenten fra 82 til 70 g/km.

  • For varebilene (avgiftsgruppe B) blir CO2-komponenten i engangsavgiften økt med 10 prosent utover prisjustert 2023-nivå. Samlet økning nå vil utgjøre 14,2 %

Ovennevnte er i helhet en pressemelding fra Opplysningskontoret For Veitrafikken (OFV).

Bilde: xb100, Freepik

Sadia Aden Mohamed blant topp ti ledertalenter

Sadia Aden Mohamed blant topp ti ledertalenter

DEFA sparker fra i det nordiske elbillader markedet med markedsandel på 25%

DEFA sparker fra i det nordiske elbillader markedet med markedsandel på 25%

0