IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Det er mennesker foran biler hos KIA og Opel i Trondheim

Det er mennesker foran biler hos KIA og Opel i Trondheim

Å være seg selv i jobben som selger betyr alt, sier Marita Kynnø, som til daglig selger nye personbiler fra KIA og Opel for Bertel O. Steen i Trondheim. Bilsalg handler først og fremst om mennesker, forteller hun. Å kunne omgås og kommunisere med kundene er viktigere enn kunnskap om bilene. Marita mener at det er lettere å tilegne seg kunnskap om biler enn det er å lære seg å bli en god menneskekjenner.

Marita Kynnø, Selger - KIA og Opel personbiler, Bertel O. Steen Trondheim

Med dette som utgangspunkt har Marita all verdens mulighet for å lykkes som bilselger, noe som også resultatene viser, forteller sjefen hennes, Frode Størseth, avdelingsleder for KIA og Opel personbiler i Trondheim. Det å ha en dame i salgsteamet tar også «brodden» av en del kunder, mener han. Marita har mange lojale kunder som kjøper bil pga henne og ikke pga merke. Ikke alle selgere får levert kamskjell av kunder fra kysten pga god service. Marita betyr mye for laget da hun er omsorgsfull og bidrar til en god kultur hos oss. Vi er helt på topp på alle medarbeiderundersøkelser.

Frode Størseth, Avdelingsleder - KIA og Opel personbiler, Bertel O. Steen Trondheim

Marita er utdannet dekoratør og har jobbet som butikksjef i en interiørkjede. Da hun var ferdig med mammapermisjon for ca ti år siden, la hun ut melding på Facebook om at hun var arbeidsledig og ønsket seg ny jobb. Da var ikke Frode sen med å tilby henne en stilling på delelageret. Han kjente henne fra et tidligere arbeidsforhold og visste hva hun stod for, forteller han. Marita jobbet på delelageret i nærmere to år, før hun startet som salgs trainee i teamet til Frode. Marita forteller at det var fint å jobbe på delelageret, men at hun gjerne ville prøve seg som bilselger fordi hun savnet kontakt med kundene, slik hun hadde hatt i interiørbransjen.

Det er nå tre kvinner (og 22 menn) som jobber tilknyttet avdelingen vår, sier Frode, og legger til at det er svært viktig for arbeidsmiljøet. Tonen blir en annen, sier han. Det ville ikke vært det samme om det bare jobbet menn her. Det sosiale blir bedre og sjargongen triveligere med mangfold i gjengen, legger han til. Det å kunne si fra er viktig, men først og fremst må de tørre å være seg selv.

Etter nyttår har bilbransjen møtt nye utfordringer. Før årsskiftet var det fullt trøkk og uvanlig store mengder elbiler som skulle utleveres grunnet forsinkelser i levering av deler til produksjonen. Nå er mange av disse bilene på veiene og (blant annet) med nye statlige påslag har salget normalisert seg. Etter en medarbeidersamtale mellom Frode og Marita, har sistnevnte fått nye arbeidsoppgaver i tillegg til salg. Marita har en genuin interesse for sosiale medier og vil gjerne lage innholdet selv, forteller Frode. Hun har nå en viss andel stilling for å håndtere dette. Når det nå er roligere i butikk, har vi meldt henne på kompetansehevende kurs i bruk av sosiale medier og gir henne mer tid til å teste dette. Det gjør både leder og selger fornøyde. En vinn-vinn situasjon som flere burde kopiere.

Kundene kontakter butikken både ved oppmøte og digitalt. Mange innhenter informasjon på nettet før de kommer i butikken, forteller Marita, og de kan mye før de kommer. Det stiller høye krav til salgsteamet, som må kunne mye om bilene de selger. I tillegg må de kunne mye om lading, batterier, osv. Fokus har endret seg fra rekkeviddeangst til ladehastighet, forteller Frode og Marita, det er viktigere at bilene lader raskt enn at de går 100 kilometer ekstra.

Kursing og apper gjør oppdatering av kunnskap mulig. Det sørger Bertel O. Steen systemet for. I større grad enn tidligere er det få muligheter for å treffe andre og bli en del av et nettverk innen bransjen. Marita ønsker seg et nettverk for kvinner i bilbransjen, både i kjeden, distriktet, på landsbasis og i Skandinavia.

Frode forteller at Marita har dratt i gang flere markeds aktiviteter i deres KIA og Opel avdeling i Trondheim og er sågar premiert for beste markedsprestasjon i kjeden. Hun har blant annet solgt KIA Sorento i bunad og hatt en hest i salgslokalene i forbindelse med ekstra kunde-eventer. 8. mars, selveste Kvinnedagen, har hun og kollegaene invitert til eget «damelag». Det skjer ting rundt Marita, det er det ingen tvil om. Hun er med å gjøre en forskjell i bilbransjen i Norge der ni av ti ansatte er menn. Med en positiv og forandringsvillig sjef som Frode på laget, kan vi håpe på en mere balansert og mangfoldig fremtid i bil-Norge.

KIA EV9 - en ny, kraftfull og stor elektrisk SUV

KIA EV9 - en ny, kraftfull og stor elektrisk SUV

Drivstoffavgiften avvikles fra 1. januar 2023

Drivstoffavgiften avvikles fra 1. januar 2023

0