IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

KIA EV9 - en ny, kraftfull og stor elektrisk SUV

KIA EV9 - en ny, kraftfull og stor elektrisk SUV

«Kia EV9 setter nye standarder både når det gjelder design, nettbaserte løsninger, brukervennlighet og miljø,» sier Karim Habib, viseadministrerende direktør og leder for Kia Global Design Center. «Kia EV9tilbyr kundene svært god kvalitet og er et friskt pust i segmentet for elektriske familie-SUV-er. Denne nye biltypen gir en helt ny kjøreopplevelse og fremragende komfort for både fører og passasjerer. Den utmerker seg med innovative løsninger innen plassutnyttelse, teknologi og design.»

Kia Corporation har i dag presentert bilder av utsiden oginnsiden til Kia EV9, Kias elektriske SUV-flaggskip med tre seterader. Bilen har en kraftfull, men samtidig elegant design, både inn- og utvendig. Kia EV9 representerer et stort skritt på merkets vei mot å bli enledende leverandør av bærekraftige mobilitetsløsninger. 

Designen til EV9 er basert på Kias designfilosofi «Opposites United» med elementer inspirert av både naturen og moderne teknologi. De skarpe, rene linjene skaper en flott kontrast til de muskuløse og kraftfulle formene. 

Særegen bakpart

Fremtidsrettet utvendig design Med utgangspunkt i designfilosofien «Opposites United» skaper Kias designere bilmodeller med etunikt utseende. I utformingen av den utvendige designen til EV9 har spesielt designprinsippet «Bold forNature», som er en del av denne designfilosofien, spilt en viktig rolle. Dette designprinsippet henterinspirasjon fra elementer og proporsjoner både i naturen og menneskeskapte miljøer. Resultatet er enbil med røff, men samtidig elegant design som setter en ny standard for utforming av elektriske SUV-er. 

EV9 har en markant front med rene linjer og flater. Den digitale tigerfjesfronten, selve signaturen til EV9,har et digitalt lysmønster og vertikale hovedlykter som gir bilen et futuristisk utseende. Små firkantedelys er integrert i karosseriet ved siden av hver hovedlykt. EV9 har et innovativt stjerneskymønster somgir helt nye lyseffekter. Dette lysmønsteret vil også bli brukt på Kias fremtidige elbiler. 

Sett fra siden gir den moderne, kantete designen med dynamiske, trekantede skjermer og kraftigehjulbuer EV9 et tydelig SUV-preg. Innfelte dørhåndtak og taklinje som smalner bakover, skaper etelegant, aerodynamisk inntrykk. 

Bilens muskuløse og kraftfulle utseende fremheves av baklukens rene linjer og de smale baklyktenesom gjenspeiler hovedlyktenes design. 

Interiør med stil

Et interiør tilpasset både fører og passasjerer «Technology for Life» er et av designprinsippene i Kias designfilosofi«Opposites United». Det går ut påå bruke teknologi og innovative funksjoner til å fremme et positivt og intuitivt samspill mellommennesker og teknologi – og dermed skape nye muligheter for mobilitet. Disse verdiene har spilt enviktig rolle i utformingen av kupeen i EV9. Kias designere har lagt hovedvekt på plassutnyttelse, komfortog teknologi alle steder i bilen og skapt en unik, familievennlig SUV. 

EV9 er bygd på Kias modulbaserte elbilplattform (E-GMP). Med lang akselavstand, lav sidelinje og enhelt flat bilkonstruksjon betyr dette god plass og høy komfort på alle tre seterader. Kia har fått familiertil å evaluere både seks- og syvsetersvarianten med henblikk på å sikre at alle passasjerene i EV9 harlike god plass og komfort som føreren. 

Personene på første og andre seterad kan legge ned setene og hvile litt mens bilen lades. Setene påandre seterad kan enkelt snus 180 grader, slik at passasjerene sitter vendt mot passasjerene på tredjeseterad. På tredje seterad er det også koppholdere og ladepunkter for mobile enheter. 

Kupeen til EV9 er romslig, lys og luftig. Den har et elegant interiør av høy kvalitet og sværtbrukervennlige løsninger. Panoramaskjermen strekker seg fra rattet til midten av bilen. Toberøringsskjermer på 12,3 tommer integrert med en 5-tommers skjerm gir en heldigital opplevelse oggjør det enkelt å betjene bilens funksjoner. Antallet fysiske knapper er redusert til et minimum. 

Midtkonsollen har mange oppbevaringsmuligheter, inkludert et stort rom i bunnen, og deksler sompasser perfekt inn i resten av interiøret. 

Den utvidede skjermen med høyoppløselig visning av audiovisuelle elementer, navigasjon og telematikkåpner for spennende digitale muligheter. Under skjermen er det plassert en rekke berøringsknapper forstart/stopp av bilen og betjening av klimaanlegget.

EV9 har en markant front med rene linjer og flater.

Verdenspremieren på Kia EV9 nærmer seg Kia EV9 lanseres globalt i slutten av mars. Kia vil da offentliggjøre all produktinformasjon og lansereden globale kampanjen «En ny form for mobilitet». 

Verdenspremiere på nye GLC Coupé

Verdenspremiere på nye GLC Coupé

Det er mennesker foran biler hos KIA og Opel i Trondheim

Det er mennesker foran biler hos KIA og Opel i Trondheim

0