IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Kinesiske NIO endelig lansert i Norge. Elbilen ES8 (premium SUV), med batteribytte og superlading opp mot 180 kW er første bil ut

Kinesiske NIO endelig lansert i Norge. Elbilen ES8 (premium SUV), med batteribytte og superlading opp mot 180 kW er første bil ut

NIO velger Norge som første internasjonale marked. – NIO har fra dag én forsøkt å være en global merkevare og tilby gode produkter og tjenester til brukere globalt. Å velge Norge som vårt første internasjonale markedet er ikke bare fordi Norge er det mest elbil-vennlige landet i verden, men også fordi det er en bærekraftig og innovativ nasjon, som samsvarer godt med NIOs visjon, sier William Li, grunnlegger, styreleder og konsernsjef i NIO. 

– NIO kommer snart til Norge. Vi ønsker å være et positivt livsstils bidrag for brukerne våre gjennom å bygge opp et brukersamfunn som begynner med elbilene og hvor vi deler fine opplevelser og har det gøy sammen, sier Marius Hayler, administrerende direktør i Nio Norge AS. 

På pressekonferansen i dag, offentligjorde NIO sine planer for Norge, som blir NIOs første internasjonale marked. NIO skal bygge opp et fullverdig økosystem som inkluderer elbiler, servicetjenester, digitale opplevelser og livsstils tilbud, og et brukersamfunn med utgangspunkt i kjøretøyene. 

NIO ES8 passer godt inn i norske forhold. Med mulighet for å trekke henger med inntil 1.500 kg og seteplass til 6 eller 7, stort bagasjerom og svært gode egenskaper på vinterføre (ifølge William Li, grunnleggeren av NIO). Elbilen har egen snømodus.

NIO ES8 passer godt inn i norske forhold. Med mulighet for å trekke henger med inntil 1.500 kg og seteplass til 6 eller 7, stort bagasjerom og svært gode egenskaper på vinterføre (ifølge William Li, grunnleggeren av NIO). Elbilen har egen snømodus.

NIO ES8

Den smarte, elektriske premium-SUVen ES8 er den første modellen som NIO lanserer i Norge, etterfulgt av den elektriske sedanen ET7 i 2022. 

Spec:

Rekkevidde: 500 km.

Effekt:/motor: 100 kWh batteri. 534 hk. 2 stykk asynkrone elektriske induksjonsmotorer.

Batteribytte: 3 minutter.

Lading: 28-80% på 30 min. Ladeeffekt opptil 180 kW og 250A. Plug-and-charge og scan-and-charge.

7 kW hjemmelader.

Akselerasjon: 0-100 km/t på 4,9 sekunder.

Topphastighet: 200 km/t.

6 kjøremoduser, inkludert snømodus.

Hengerkapasitet: 1.500 kg. Avtagbart hengerfeste.

Bagasjerom: opptil 1.901 liter (6 seter)

6 og 7 seter

11,3 tommers display

Nomi, NIO Pilot og NIO Os er standard.

In-car voice assistent.

Oppdateringer av software skjer automatisk, trådløs og om natten. Ingen behov for manuelle nedlastinger.

Lounge seat og massasje.

Første shipping fra Kina går til Norge i juni.

Marius Hayler fra presentasjonen på pressekonferansen. Her med NIO House Oslo i delt bilde.

Marius Hayler fra presentasjonen på pressekonferansen. Her med NIO House Oslo i delt bilde.

NIO House

NIO skal bygge opp egne salgs- og servicenettverk i Norge. Det første «NIO House» utenfor Kina vil i tredje kvartal i år åpnes på Karl Johans gate i Oslo sentrum. I 2022 er planen å åpne fire nye salgslokaler – såkalte «NIO Spaces» - i Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand. 

NIO Norges første service- og leveransesenter i Oslo åpner i september i år. Fra og med neste år vil NIO få på plass et landsdekkende servicenettverk. NIO kommer til å tilby servicetjenester som mobile servicebiler som reiser til brukerne for å utføre grunnleggende reparasjoner og vedlikehold, samt pick-up-tjeneste hvor kjøretøyet hentes av NIOs ansatte og deretter returneres til brukeren. 

NIO kommer også til å introdusere selskapets helhetlige batteriladings- og byttetjenester i Norge. I løpet av året vil NIO lansere et ladekart for Europa, og de første fire batteribytte-stasjonene, hvor elbilens batterier blir byttet automatisk i løpet av tre minutter, vil lanseres i Norge. Innen utgangen av 2022 anslår NIO NIO.com at selskapet vil bygge batteribytte-stasjoner i ytterligere fem byer i Norge. 

NIOs app er en viktig del av NIOs brukersamfunn og kultur. Den europeiske versjonen av appen skal lanseres i tredje kvartal med mål om å skape et positivt online brukersamfunn for NIOs brukere og brukersamfunn i Norge. 

NIOs merkevare for livsstils produkter, NIO Life, lanseres også i Norge. I dag offentliggjør NIO et samarbeid med de norske kunstnerne Anette Moi og Sandra Blikås som lanserer sine første Norge-kolleksjoner i både Norge og Kina. 

NIO ES8, den første modellen som lanseres i Norge

NIO ES8, den første modellen som lanseres i Norge

Gjennom avdukingen av de norske markedsplanene, igangsatt NIO Norge også sitt unike «User Advisory Board»-prosjekt, hvor norske NIO-venner og -brukere skal gi den norske ledelsen råd og innspill om lokal produktopplevelse, servicekvalitet, ladenettverk, batteribytte, og hjelpe NIO med å kontinuerlig forbedre selskapets produkter og tjenester. 

-We will make history, not copy it, sa Hayler på den digitale pressekonferansen. Hayler fortalte også at han tok jobben i NIO Norge fordi han vil bli del av noe nytt og annerledes og at nettopp Norge er det rette landet som allerede er på full fart inn i en elektrisk bilhverdag. Han sa også at han støtter NIO´s oppskrift for en bærekraftig fremtid og Blye Sky vision. Hayler kommer fra jobben som direktør for Jaguar Land Rover Norge og har flere toppjobber i den norske og svenske bilbransjen bak seg.

-Dette er stort! Jeg har lenge ventet på denne lanseringen. Batteribytte og ekstremt moderne teknologi trigger min nysgjerrighet og jeg ønsker derfor NIO varmt velkommen til Norge! Hilsen Gro, ELBILmagasinet

NIO Norges første service- og leveransesenter i Oslo åpner i september i år.

NIO Norges første service- og leveransesenter i Oslo åpner i september i år.


Du kan se NIO´s norske webside her med utfyllende informasjon om både ES8 og andre modeller.

Om NIO Inc. 

NIO Inc. er en global produsent av smarte elektriske kjøretøy. NIOs ble etablert i november 2014 og har som visjon å skape enn gledefylt NIO.com livsstil gjennom å tilby smarte, elektriske biler med høye ytelser og best brukeropplevelser. NIO har etablert forsknings- og produksjonssentre i Shanghai, Hefei, Beijing, San Jose, Munchen, Oxford og andre steder, og har til å begynne etablert et landsdekkende brukernettverk i Kina. 

I 2015 vant NIOs Formel E team FIA Formula E Drivers’ Championship; I 2016 lanserte NIO EP9, en av verdens raskeste elektriske biler som satt nye rekorder og satt verdensrekord for selvkjørende i biler på berømte baner som Nürburgring Nordschleife; i 2016 avduket NIO konseptbilen EVE. Den 28. juni 2018 påbegynte NIO leveranser av ES8, en syvseters elektrisk SUV, i Kina. Den 12. September 2018 ble NIO notert på New York-børsen. NIO lanserte ES6, en femseters elektrisk SUV, 15. desember 2018 og første leveranser ble gjort 18. juni 2019. I desember 2019 lanserte NIO sin EC6, en smart elektrisk coupé-SUV, og den store SUVen ES8. Første leveranser av ES8 ble gjort 19. April 2020. Den 29. April 2020 etablerte NIO Kina sitt hovedkontor i Hefei Economic and Technological Development Area. Den 24. juli 2020 lanserte NIO sin EC6, en smart elektrisk coupé-SUV og påbegynte leveranser i september 2020. NIO ET7, en smart elektrisk sedan med selvkjøringsteknologi, ble offisielt lansert 9. januar 2021. 

 KIAs nye stolthet, elbilen EV6, på visning i Oslo

KIAs nye stolthet, elbilen EV6, på visning i Oslo

CUPRA - nytt bilmerke offisielt lansert i Norge. Plug-in hybriden CUPRA Fermentor første bil ut og kan leveres på døren

CUPRA - nytt bilmerke offisielt lansert i Norge. Plug-in hybriden CUPRA Fermentor første bil ut og kan leveres på døren

0