IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Dacia Spring Electric - elbil for alle

Dacia Spring Electric - elbil for alle

Nå er den lansert. Dacia’s elektriske SUV, Spring Electric. Dette blir den rimeligste elbilen på det europeiske markedet. Den blir levert i standard versjon for to nye mobilitets kategorier, bildeling og vare-kjøring, tiltenkt siste strekning, nullutslipps utlevering i urbane strøk. Spring Elecric ble vist som konseptbil i mars i år.

2020 - Dacia SPRING (6).jpg

EVP i Groupe Renault, Denis Le Vot, presenterte denne nye elbilen for pressen - digitalt, i en dobbel-lansering av de nye elbilene Renault Megane eVision og Dacia Spring Electric. Han la vekt på at Spring Electric først og fremst skal være tilgjengelig og et alternativ for alle med markedets beste pris og stilig design, og for det andre for bekymringsløs mobilitet med enkel lading, og bildeling. Dacia Spring Electric blir del av bildelingstjenesten Zity som har 3,8 millioner brukere.

Spring Electric vil bli tilgjengelig hos Zity fra begynnelsen av 2021 og for salg som en «delivery end ev» varebil, dvs med grønne skilter. Denne versjonen vil ha inntil 800 liters/325 kg lastevolum/kapasitet. For ordinært salg vil Spring Electric bli tilgjengelig i slutten av 2021.

I Europa er en av fem elbiler produsert av Groupe Renault. Mer enn 30 000 ansatte har spesialkompetanse innen elektrisk mobilitet.

Le Vot opplyser at dette blir markedets rimeligste elbil, men ingen konkrete tall. Det gjenstår altså å se om påstanden holder hva den lover.

“The Dacia brand is about redefining the essential. We are known in the car industry for our different revolutions, first with the Logan and then with the Duster which made the SUV accessible for all. Today, this is Dacia’s third revolution and its name is Dacia Spring. The Dacia Spring will make inroads into three distinct markets: retail market, car-sharing with numerous car-sharer operators throughout Europe and on the last-mile delivery with its cargo version. Cool and trendy, the Dacia Spring will change the game as an affordable electric mobility solution for all.” - Denis Le Vot, member of Gropue Renault Executive Committee.

Dacia Spring Electric har mange kule detaljer:

SPESIFIKASJONER:

Dacia Spring Electric leveres i to versjoner, med og uten mulighet for hurtiglading (30 kW DC). Med og uten klimaanlegg, multimediesystem og elektrisk justering av sidespeil. Den rimeligste elbilen på markedet vil ha lite utstyr, men være et tilbud til dem som ikke har behov for eller er opptatt av dette.

For øvrig har den:

3OO liter bagasjerom

Rekkevidde 225 km WLTP

33 kW/44 hk/125 Nm motor

26,8 kW batteripakke

Dacia Spring Electric har et kult og tidsriktig uttrykk, som, i tillegg til prisen, kan bli utslagsgivende i et tøft marked. Det blir spennende å se og prøvekjøre denne elbilen og det blir sannsynligvis ikke alt for lenge å vente på det, heller.

Fra lanseringen av konseptbilen i mars HER

Nye Kia Sorento plug-in hybrid – 7-seter som parkerer selv

Nye Kia Sorento plug-in hybrid – 7-seter som parkerer selv

Nå får konkurrentene hetetokter. Den nye helelektriske Renault Megane er presentert

Nå får konkurrentene hetetokter. Den nye helelektriske Renault Megane er presentert

0