IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

NISSAN setter salgsrekord med elektrisk varebil

NISSAN setter salgsrekord med elektrisk varebil

Med 10.000 solgte elektriske varebiler, topper bestselgeren Nissan e-NV200, utslippsfritt varebilsalg i 10 ulike land i Europa.

Store bedrifter som DHL, Chronopost og ulike bilutleie-selskaper leder vei når Nissan e-NV200 tiltrekker seg stadig nye kundegrupper. I etterkant av viktige oppgraderinger, som blant annet har gitt varebilen 65 prosent lengre rekkevidde til 200 km (ifølge WLTP-normen), så opplever Nissan en rekke nye kunder som verdsetter bilens miljøprofil og praktiske egenskaper.

Nylig passerte salget 10.000 biler og modellen er en bestselger i land som Storbritannia, Italia, Nederland og selvsagt i Norge. Totalt topper den det elektriske varebilsalget i 10 europeiske land. Etterspørselen øker særlig fra det siste leddet i distrubusjonskjeden, som i økende grad fokuserer på bærekraftig og miljøvennlig frakt.

Blant disse finner vi store flåtekundebestillinger fra blant annet DHL.

Modellutvalget av Nissan e-NV200 for kommersiell og privat bruk utgjør praktiske og effektive løsninger som drar nytte av egenskapene i Nissans prisvinnende NV200 varebil og av elbil-teknologien fra Nissan LEAF.

Nissan e-NV200 leder an i klassen takket være blant annet det oppgraderte 40 kWt-batteriet og det imponerende lastevolumet og nyttelasten. Bilen kan transportere 4,2 m3 last eller en samlet vekt på 705 kg for varebilutgaven.

Nissan e-NV200 tilbyr naturligvis også praktiske løsninger for lading. I tillegg til den vanlige pluggen kan kundene bruke en veggboks og den bilmonterte 7 kW laderen som fullader bilen fra tomt batteri i løpet av 7,5 timer, mens en hurtiglader gir brukeren raskere lading, den tar bilen fra 20 % til 80 % ladet batteri på mellom 40 til 60 minutter.**

Paolo D'Ettore, direktør for LCV Business Unit Nissan Europe, sier: "Suksessen med e-NV200 viser tydelig at vi har det rette produktet til riktig tid. Den økende elektrifiseringen hos store flåtebil-kunder – spesielt i byer – er en mulighet for kundene våre, og vi ser klart behovet for å arbeide sammen med dem for å fremskaffe de optimale løsningene for å støtte en smidig overgang til elbiler.

"Takket være bilens intelligente design og nullutslipp-drivlinje er Nissan e-NV200 det perfekte verktøyet til å hjelpe bedrifter med å optimalisere driften og bidra til en mer bærekraftig fremtid."

Siden den ble lansert i 2014 har Nissan e-NV200 vært en salgssuksess over hele Europa, med over 25 000 nye biler levert til kunder. 10.000 av disse har altså blitt solgt siden oppgraderingen til 40 kWt i 2018. Sammen med Nissan LEAF ligger Nissan e-NV200 helt i front av Nissan’s Intelligent Mobility-strategi med bruk av intelligent effekt, intelligent kjøring og intelligent integrering for å bidra til et mer effektivt og tilkoblet samfunn.

# # #

*Figures shown are for comparability purposes; only compare figures with vehicles tested to the same technical procedures. The electric range shown achieved using the new (WLTP) test procedure. Figures obtained after the battery was fully charged. Actual real world driving results may vary depending on factors such as the starting charge of the battery, accessories fitted after registration, weather conditions, driving styles and vehicle load.

**Figures quoted are for a 40kWh battery. Time dependent on charging conditions, including charger type and condition, battery temperature as well as ambient temperature at point of use. Indicated home (or office) charging requires use of a 32 A / 6.6 kWh (7kW) wall box. Indicated rapid charging time requires use of a CHAdeMO rapid charger.

# # #

 

Nye Renault Zoe lansert!

Nye Renault Zoe lansert!

Volvo Cars og Uber viser fram en produksjonsbil som er klar for selvkjøring

Volvo Cars og Uber viser fram en produksjonsbil som er klar for selvkjøring

0