IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

- Du har faktisk ikke sjans med vinterdekk

- Du har faktisk ikke sjans med vinterdekk

Deltakerne i realityserien Dekktesterne fikk teste ut forskjellen på å bremse på våt asfalt med sommerdekk og piggfrie vinterdekk. – Det er stor forskjell, sa en av deltakerne.

At det kan være farlig å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommeren har vært bevist i mange tester opp gjennom årene. Likevel er det svært mange nordmenn som gjør dette, og i en undersøkelse utført av Infact for Continental tidligere innrømmet 20 prosent av de spurte at de hadde kjørt en hel sommer med piggfrie vinterdekk.

- Vi er klar over disse tallene, og det er også derfor vi maser om hvor farlig dette er hvert eneste år. Dessverre er det noen som tror at vi går ut med denne informasjonen fordi vi vil selge flere dekk, men det dreier seg ikke om det. Det dreier seg om sikkerhet og at vi som dekkprodusent også tar vår del av ansvaret for sikkerheten på veiene. Vi har en Vision Zero i Continental som jobber mot en fremtid med null ulykker, null skadde og null drepte i trafikken, sier produktsjef hos Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

Et tiltak Continental nå gjør over hele verden er å la enkeltpersoner selv få erfare forskjellen på gode og dårlige dekk. I Norge er man nå inne i andre sesong av realityserien Dekktesterne, hvor vanlige nordmenn får teste dekk for Continental. Tidligere i vår var deltakerne på Rudskogen, hvor de skulle bråbremse fra 80 km/t på våt asfalt.

Ved første forsøk stoppet bilen med sommerdekk etter 18 meter, mens bilen med vinterdekk stoppet etter 30 meter. Resultatene varierte litt fra gang til gang, men totalt 50 forsøk ble gjort og i snitt var bremselengden 8 meter lenger med piggfrie vinterdekk enn med sommerdekk.

- Du har faktisk ikke sjans med vinterdekk, sa Vegard Boe Lien fra Sandnes.

- Det er stor forskjell, altså, sa Frode Seigen fra Skedsmokorset.

Jørn Sikkeland fra Oslo var enig:

- Det beviser at sommerdekk er best på sommeren.

Dag Gjertsen fra Bergen var klar på at dette er noe alle egentlig bør prøve:

- Ja, for det er så stor forskjell. Det er helt utrolig!

SE FILMEN HER:

https://www.youtube.com/watch?v=qUWcF-Zljk8

Volkswagen åpner karbonnøytralt datasenter i Norge

Volkswagen åpner karbonnøytralt datasenter i Norge

Nye Renault Zoe lansert!

Nye Renault Zoe lansert!

0