IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Lansert: DEFA Solid - Elbilladeren som enkelt erstatter lading i stikkontakten

Lansert: DEFA Solid - Elbilladeren som enkelt erstatter lading i stikkontakten

Du har kanskje fått med deg at dedikert stikkontakt til elbillading ikke lenger er lovlig? * Da er det nødvendig å installere hjemmelader. Den nye DEFA Solid kan være et smart og solid alternativ. Den er en av de enkleste og mest robuste hjemmeladerne for elbil på markedet.

Selv om DEFA Solid er en enkel lader, kommer den med en viktig funksjon - en energispareknapp som gjør det mulig å skru ned ladeeffekten. Ladekabel er integrert i DEFA Solid, som gjør den enklere å bruke. Med et intuitivt brukergrensesnitt er den laget for alle, uten noe behov for apper eller bruksanvisning. DEFA Solid er en videreutvikling av DEFA eMove, som vant Red Dot Product Design Award.i 2022 for sin enknappskontroll og praktiske kabelhåndtering.

– Forhåndsbestillingene viser at dette er et produkt mange har ønsket seg, sier Martin Jonsson, EVP i DEFA. – Her får du mye for pengene, og i en tid med høye strømpriser vil denne gi de fleste alt de trenger. De fleste kobler til på ettermiddagen, og med 4,6kW effekt har du 230 km kjørelengde neste morgen.

DEFA Solid produseres på Nesbyen. Lanseringen av DEFA Solid er et nytt alternativ til hjemmemarkedet der DEFA mener alvor. DEFA, som er en norsk, familieeid og innovativ produsent, lover flere lanseringer i fremtiden.  DEFA Solid etterfølger suksessen DEFA har hatt med ladekabelen DEFA eConnect, som allerede er i bruk av mer enn 370.000 brukere. DEFA eConnect er en ladekabel laget for tøffe, nordiske forhold og utviklet for å kunne resirkuleres.

DEFA opplyser at med en 16A eller 20A sikring i huset, og en ombordlader på 7,4kW eller 11kW som de fleste elbiler har, gir DEFA Solid med normallading en kjørelengde på 230 km fra 21.00 til 07.00.

Du vil kunne kjøpe DEFA Solid fra slutten av oktober.  Kan kjøpes i DEFA`s nettbutikk. (Psst! Det er gunstig introduksjonspris nå!) Pris kr. 3.990,-

 

Du finner info om DEFA her.

*Lading med stikkontakt kan kun benyttes som nødlader. Dersom du bruker den som fast lader til å lade bilen med, er den ulovlig, dersom stikkontakten er satt opp etter 1.07.22, uansett om den er satt opp av fagmann. En elektriker har ikke lov til å sette opp en stikkontakt for bruk av ladekabel med stikk, etter 1. juli 2022. Dette er det som på fagspråket kalles NEK 400:2022. Den erstatter NEK 400:2018.

Med solceller kan du nå lade bilen hjemme med lader fra Charge Amps

Med solceller kan du nå lade bilen hjemme med lader fra Charge Amps

RENAULT 4EVER TROPHY - ikonet er tilbake!

RENAULT 4EVER TROPHY - ikonet er tilbake!

0