IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Elektrisk sjarmbombe på fire hjul lansert for pressen i dag. Nye FIAT 500. Alt er nytt!

Elektrisk sjarmbombe på fire hjul lansert for pressen i dag. Nye FIAT 500. Alt er nytt!

Den får ingen e eller andre betegnelser. Nye Fiat 500 er elektrisk. Ferdig snakka! Derfor blir den hetende Fiat 500. Fiat 500 er 63 år gammel Den er relansert 3 ganger i hhv 1957, 2007 og 2020. Nå er det slutt på fossil utgaven og videre satsing er kun på den elektriske versjonen som ble vist i dag.

Fiat 500 lanseres på riktig tidspunkt. De fleste bilmerkene er fra B-klasse og oppover og Fiat 500 blir foreløpig ensom i A-klassen elbiler. Det er ingen ulempe, men den vil nok klare seg godt uansett. Den har alt som skal til, spesielt sjarme og stil. Som vist i dag kommer den også som cabriolet med Fiat logo over hele kalesjen, i kjent merkevarestil. I tillegg til cabriolet kommer den også i hatchback og 3+1 (2. kvartal 2021).

IMG_3375.JPG

Den kommer i 4 utstyrsnivåer og prisene er som følger:

  1. Action kr. 214.900 (ca 185 km rekkevidde WLTP)

  2. Passion kr. 254.900 (ca 320 km rekkevidde WLTP)

  3. Icon kr. 269.900 (ca 320 km rekkevidde WLTP)

  4. La Prima kr. 309.900 (ca 320 km rekkevidde WLTP)

    Tillegg for Cabriolet = kr. 30.000 (kan ikke velges for Action)

    Teillegg for 3+1 = kr. 20.000 (kan ikke velges for Action)

Nye Fiat 500 leveres i Norge 15. januar 2021, i kombi, cabriolet og 3+1 (dvs antall dører, som historisk sett definerer Fiat 500).

Du kan i tillegg til de tre utstyrsnivåene velge i mange forskjellige pakker og skreddersy tilbehøret. Kombi, cabriolet og 3+1 finnes i lanseringsversjonen La Prima.

Fiat 500 er den eneste modellen i segmentet som tilbyr autonom kjøring (nivå 2), dvs at den har en del assistentsystemer andre småbiler ikke har.

Fiat 500 er historisk en stor eksportartikkel for Fiat Hele 80% av salget er eksport og den er en bestselger i A-klassen. Den har som fossilbil hatt mange konkurrenter og ikke vært noen bestselger i Norge, men det skal endres nå. – Vi har ikke pleid å gå ut med salgsmål, men denne gangen gjør vi et unntak. Fiat 500 skal vi selge til 1.800 norske kunder neste år, sier Harald Svindseth, salgssjef i importøren FCA Norge.

Lading

Den lille sjarmbomben kan hurtiglade opptil 85 kW. Det gjør at et tomt batteri kan lades til 80% på 35 minuter og du trenger bare 5 minutter hurtiglading for å oppnå omtrentlig rekkevidde på ca 50 km.

I kupeen imponerer det nye infotainmentsystemet Uconnect 5. Informasjonen vises på en 7-tommers skjerm, atlernativt på en 10,25 tommers berøringsskjerm og du får garantert en enkel, komfortabel og trådløs brukeropplevelse.

Trådløs Apple CarPlay /Android Auto er tilgjengelig for tilkoblede gjenester i Uconnect Box, og det er DAB radio.

Interiør

Interiøret er holdt i mørke eller lyse toner og det er gjennomførte miljøbevisste valg. For eksempel økoskinn eller trekk av Seaqual-garn som lages av resirkulert plast fra havet.

Med e-modusvelgeren veksler du mellom de tre modusene Normal, Range og Sherpa for å matche kjørestilen.

Sikkerhetssystemer

Tretthetsvarsling

Automatisk bremsing

Kjørefeltassistanse

Gjenkjenning av trafikkskilt

NØdanrop

Dødvinkelvarsling

Intelligent hastighetskontroll

Seks kollisjonsputer

Nye 500 er en perfekt bybil og sikkerheten har spesielt stått i fokus i utviklingen av denne elbilen. ADAS-systemet gjør trygghet enklere og morsommere (ifølge Fiat) å kjøre. Modellen er den første i segmentet som tilbyr autonom kjøring, som nevnt innledningsvis.

Ingeniørenes mål var å gjøre avansert teknologi tilgjengelig for flere. Skreddersydde løsninger for Fiat 500, der avanserte førerassistansefunksjoner styrer bilen både i lengde- og sideretningen, og der sensorer for eksempel registrerer om føreren har hendene på rattet. Lane Centering sørger for at bilen holder seg i kjørefeltet. Urban Blind Spot bruker ultralydsensorer til å overvåke dødvinklene, og funksjonen varsler med et trekantet symbol på det ytre speilet. Elleve sensorer (360 grader) gir droneperspektiv og gjør det enklere å unngå hindringer ved parkering.



Les mer:

Den nye Fiat 500 er elektrisk, men fortsatt den sjarmerende Cinquecento

Toyota letter på sløret for ny helelektrisk SUV

Toyota letter på sløret for ny helelektrisk SUV

BMW iNEXT blir BMW iX. Konsept-elbilen går fra visjon til virkelighet

BMW iNEXT blir BMW iX. Konsept-elbilen går fra visjon til virkelighet

0