IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

DETTE MÅ DU VITE OM DIGITAL BILHANDEL - EN GUIDE

DETTE MÅ DU VITE OM DIGITAL BILHANDEL - EN GUIDE

Vi har, med hjelp fra Forbrukerrådet og deres veileder om angrerett, laget en guide om digital bilhandel som både forhandlere og bilkjøpere kan ha nytte av å lese.

Digital handel er ikke som annen handel når det for eksempel er snakk om angrerett. Kjøper du en bil på nettet, dvs ved fjernsalg, har du 14 dagers angrerett.

Dersom forhandleren ikke opplyser om angreretten, kan du ha inntil 1 år og 14 dagers angrerett.

Eksempel 1:

  • som er aktuelt i disse “corona-tider”:

Bilselger kommer til en som ønsker å prøvekjøre bil. Interessenten prøvekjører og ønsker å kjøpe bilen. Det er pandemi og bilforretningen er stengt. All kommunikasjon foregår på nett og mobil.

Hvordan foregår avtaleinngåelsen dersom kontrakten signeres hos forbruker? Da vil kjøpet kunne sies å være inngått «utenfor selgers faste utsalgssted» med den følge at det er angrerett på kjøpet.

Dette er noen av punktene du må være klar over ved digitalt bilsalg. Last ned og les guiden, slik at du har oversikt over de betingelsene som gjelder. Som forhandler MÅ du vite hva som gjelder, ellers kan det koste deg dyrt.

Eksempel 2:

Polestar er en forhandler som i praksis har tatt digital bilhandel som standard.

Kjøper du bil hos Polestar får du det de kaller en refleksjonsperiode på 14 dager. Du får personlig tilgang til en bestemt webside med viktige opplysninger om bestillingen. Der kan du gjøre endringer frem til fire uker før overtakelsesdato, som er dato for endelig signatur. Salgskontrakten er digital. Angreretten gjelder fra denne dato, ifølge Polestar.

Testkjøring - Polestar 2

Testkjøring - Polestar 2

Påske med Polestar 2

Påske med Polestar 2

Fremtiden er nå! BMW iX xDrive40 og BMW iX xDrive50 kan bestilles og vil rulle på norske veier til høsten

Fremtiden er nå! BMW iX xDrive40 og BMW iX xDrive50 kan bestilles og vil rulle på norske veier til høsten

0