IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Volvo XC60 oppgraderes og får samme infotainmentsystem (smart) som helelektriske XC40 Recharge.

Volvo XC60 oppgraderes og får samme infotainmentsystem (smart) som helelektriske XC40 Recharge.

Nytt infotainmentsystem, oppfrisket eksteriørdesign og skinnfrie interiøralternativer er blant endringene på Volvo’s bestselger, SUVen XC60.

En av de største nyhetene er at XC60 fra modellår 22 får Volvo Cars’ nye infotainmentsystem som er utviklet sammen med Google og basert på Android Automotive. Infotainmentsystemet gir sjåførene et nytt og brukervennlig grensesnitt og tilgang til applikasjoner og tjenester fra Google.

XC60 leveres med en ny digital servicepakke som gir tilgang til Google-apper og tjenester som Google Maps, Google Assistant og flere innebygde applikasjoner via Google Play. XC60 kommer med innebygd SIM-kort og leveres ferdigkoblet til internett. Volvo tilbyr ubegrenset databruk til bruk av bilens funksjoner som en del av pakken og pakken følger gratis med bilen de første fire årene*.

Volvo Car Group er det første selskapet som går sammen med Google om å lage et integrert infotainmentsystem basert på Android, der tjenester og applikasjoner fra Google er integrert i bilen. Etter flere års samarbeid ble helelektriske XC40 Recharge den første Volvo-modellen som ble levert med systemet. Den nye elbilen Volvo C40 Recharge har også infotainmentsystemet.

Det nye infotainmentsystemet rulles samtidig ut på S90, V90 og V90 Cross Country, som del av en større porteføljeoppdatering i overgangen til modellår 22. Disse modellene får også digitale servicepakker som gir tilgang til Googles apper og tjenester *.

Bestselger
XC60 har vært en bestselger for Volvo internasjonalt i flere år og i perioden 2009 til og med 2020 har det blitt solgt 1,68 millioner biler på verdensbasis. Den populære SUven har også vært en mangeårig bestselger i Norge. Totalt er det registrert nesten 30 000 XC60-biler i Norge siden 2009.

I 2020 alene ble det solgt nesten 200.000 XC60er på verdensbasis og modellen stod for 29 prosent av det totale Volvo-salget. I Norge ble det registrert 2537 XC60er i 2020 og XC60 ble kun slått av XC40 som den mest populære Volvo-modellen her til lands. 94 prosent av alle XC60-modellene som ble registrert i Norge i 2020 var ladbare hybrider.

XC60 ble årets bil i verden i 2018 og har fått positiv oppmerksomhet for både designen og sikkerhetsegenskapene.

Nyeste sikkerhetssystemer
Den nye og oppgraderte utgaven av XC60 er utstyrt med Volvo Cars’ nyeste avanserte førerstøttesystemer (Advanced Driver Assistance Systems – forkortet ADAS). ADAS-systemene kommer på en sensorplattform som fungerer som et skalerbart aktivt sikkerhetssystem bestående av flere radarer, kameraer ultrasoniske sensorer.

Plattformen har flere sikkerhetssystemer som blant annet kan oppdage medtrafikanter, bremse automatisk og gripe inn dersom bilen er i ferd med å kollidere. Systemet har også førerstøttefunksjoner som virker i ulike hastigheter, helt fra bilen står stille til man kjører på motorveien og kan bruke Pilot Assist-funksjonen.

Mindre designendringer
De største endringene på den nye og oppgraderte utgaven av XC60 har skjedd dypt inne i bilen. Men Volvo Cars’ designere har også gjort endringer på bilens eksteriørdesign med en ny grill, ny støtfanger foran, nye eksteriørfarger og felger.

XC60 kommer nå også med nye interiørmaterialer der man også kan velge skinnfrie alternativer. Volvo introduserer også et rent tekstil inntrekk som heter Charcoal City Weave.

Salgsstart for modellår 22-utgaven av XC60 er i løpet av våren 2021 og de veiledende prisene blir offentliggjort nærmere salgsstart. Produksjonsstart er i slutten av mai.

* Det kan være variasjoner i tilbud og produktutvalg mellom ulike land og markeder.

Nye bilder av helelektriske KIA EV6 med ny designfilosofi

Nye bilder av helelektriske KIA EV6 med ny designfilosofi

Audi e-tron Q4 setter nye standarder for interiør og betjening med ratt med touch-betjening og ny tech

Audi e-tron Q4 setter nye standarder for interiør og betjening med ratt med touch-betjening og ny tech

0