IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Den nye elbilen Citroën Ë-C4 – lansert via streaming

Den nye elbilen Citroën Ë-C4 – lansert via streaming

Korona-pandemien har fått bilbransjen til å tenke nytt og bruke andre lanserings-metoder enn vanlig. Citroën fortsetter sin elektrifisering og stoppes ikke av noe. Tvert imot. Dette er den sjette elektrifiserte modellen. C4 har er, etter min oppfatning, den rocka tenåringen i Citroën-familien. Det er den kule modellen de tør frekt design med. Tommelen opp for det!

Nye C4 og ëC4 er 10. generasjonen Citroën hatchback, 100% elektrisk (ëC4) eller bensin eller diesel (C¤). El-modellen har en rekkevidde på ca 350 km, 100 kW(136 hk) og bensin- og diesel modellene hhv 110-155 hk og 110-130 hk.

Med C4, som tilhører C-klassen (eller også kalt Golf-klassen) tilbyr Citroën et Citroën Advanced Comfort program med moderne komfort for alle. Velbehag og komfort er nøkkelordet for dette programmet. Dette kan bli klassens mest komfortable elbil med Citroëns unike støtdemperpatent.  Det er den elektriske modellen ëC4 som blir mest aktuell for oss nordmenn. Progressive Hydraulic Cushions finnes i flere av Citroëns modeller (kompakt, SU, C5 Aircross), men er ny for C4.

ëC4 og nye C4 får nye Advanced Comfort seter, romslig plass innvendig, inkludert Best in Class plass til knærne, smart oppbevaring, og Smart Pad Support Citroën. Det blir panoramatak som kan åpnes og 20 forskjellige kjøreassistanse teknologier. Det er å forvente at all komforten vil komme ekstra godt til nytte og gode med i den stillegående ëC4.

CL 20.026.020.jpg

Jeg kaller nye C4 for den rocka tenåringen til Citroën. De går gjerne litt lengre enn forventet med designet. Som de for eksempel gjorde med C4 Cactus med padding på utsatte steder utvendig.

Nå får modellen en moderne hich-tech front. V-formet signatur belysning, ved CXPerienc Concept. 100% LED Vision belysnings teknologi. Profilen blir slank og aerodynamisk. 18’’ felger(+ flere andre) og Airbump. Krom lister ved dørene og nye dørspeil med nytt design.

Taklinjen, kombinert med bakvinduet, uttrykker bilens aerodynamikk sammen med en spoiler som forsterker bilens vitalitet. Det skal ikke være tvil om at denne bilen er en tøffing!

ëC4 får optimalisert ladetid. I mode 4, på ladestasjon, ved 100kW hyperlader, lader batteriet 10 km/minutt – tilsvarende 80% fullading på 30 minutter. I mode 3, hjemmelading, ved en 32 A Wall Box, lades batteriet på 7,5 timer ved en-fase og 5 timer ved 3-fase med 11 kW lader. I mode 2, hjemme, for enkelttilfeller, kan batteriet lades på 15 timer på 16 A og mer enn 24 timer på en standard stikkontakt.

Citroën tilbyr one-stop shop løsning for kjøp av Wall Box til hjemmelading.

I tillegg kan du laste ned My Citroën app for full kontroll over lading, forbruk osv.

Display og instrumentpanel er intuitivt og enkelt. Her skal du også ha full kontroll over batteri og lading.

Det er touch-screen, med sentralt plassert brukerhjul i midtkonsollen.

Flere spesifikasjoner legges til her senere.

Elbilen Polestar 2 har landet i Oslo!

Elbilen Polestar 2 har landet i Oslo!

Elbilen BYD Tang lansert i Oslo - Familie SUV til konkurransedyktig pris

Elbilen BYD Tang lansert i Oslo - Familie SUV til konkurransedyktig pris

0