IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

ELBIL:  Kia Motors, Hyundai Motor og LG Chem lanserer konkurranse for oppstartsbedrifter

ELBIL: Kia Motors, Hyundai Motor og LG Chem lanserer konkurranse for oppstartsbedrifter

Med en stadig økende etterspørsel etter elbiler, har Kia Motors Corporation, Hyundai Motor Company og LG Chem gått sammen om å finansiere konkurransen “EV & Battery Challenge” (EVBC). Hensikten er å identifisere mulige investeringer og samarbeid med opptil 10 oppstartsbedrifter innen feltene elbiler og batteriteknologi.

Med et økende fokus på utvikling av miljøvennlige biler, særlig elbiler, er etterspørselen etter effektive høyytelses batterier større enn noengang. Kia og Hyundai har med sin portefølje av elbiler opparbeidet en fremtredende rolle på verdensbasis, og innen 2025 vil Hyundai Motor Group lansere 44 miljøvennlige biler, inkludert 23 elbiler.

Screenshot fra www.evbatterychallenge.com

Screenshot fra www.evbatterychallenge.com

Oppstartsbedriftene som velges ut i konkurransen vil få mulighet til å jobbe tett med Kia, Hyundai og LG Chem, og dra nytte av deres tekniske kompetanse, ressurser og laboratorier for å utvikle og gjennomføre sine prosjekter som vil gi merverdi for kundene.

Kia og Hyundai sponser konkurransen som bygger på LG Chems 2019 Battery Challenge. 

New Energy Nexus, en internasjonal støtteorganisasjon for oppstartsbedrifter, vil administrere og tilrettelegge konkurransen. Oppstartsbedrifter som allerede har en fungerende prototype, og med fagfelt innen elbillading og flåtestyring, elektronikk og komponenter, personaliseringstjenester og batteristyring, resirkulering og produksjon oppfordres sterkt til å delta. De kan søke på www.evbatterychallenge.com fra 22. juni til 28. august. 

Screenshot fra www.ecbatterychallenge.com

Screenshot fra www.ecbatterychallenge.com

Jaguar I-PACE lanserer verdens første trådløse ladenettverk

Jaguar I-PACE lanserer verdens første trådløse ladenettverk

Ford Europa og DEFA inngår samarbeidsavtale om smarte hjemmeladere

Ford Europa og DEFA inngår samarbeidsavtale om smarte hjemmeladere

0