IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Hoppla - Volvo Cars frisker opp S90, V90 og V90 Cross Country

Hoppla - Volvo Cars frisker opp S90, V90 og V90 Cross Country

Volvo Cars lanserer i dag oppfriskede varianter av sedanmodellen S90, samt stasjonsvognmodellene V90 og V90 Cross Country. I tillegg til at bilene får endringer på det utvendige designet, lanserer Volvo et helt nytt lydanlegg fra Bowers & Wilkins.  

262869_Studio_images_-_The_refreshed_Volvo_S90_Recharge_T8.jpg

 
Elektrifiserer alle modeller 
Volvo lanserer i dag også at den nye 48-volts mild hybrid-drivlinjen blir tilgjengelig på alle Volvo-modeller fra modellårskiftet våren 2020.

 

Mild hybrid-alternativet ble først introdusert på XC90 og XC60 i fjor, men blir nå tilgjengelig på alle modeller, inkludert XC40 og Cross Country-versjonene av V90 og V60. Med det vil alle Volvo-modeller nå være elektrifiserte.

 

Mild hybrid-drivlinjen gir opp til 15 prosent drivstoffbesparelse og utslippsreduksjon i reelle kjøresituasjoner. Det nye bremsesystemet samarbeider med regenereringssystemet og reduserer drivstoff og utslipp ved å lagre kinetisk energi når føreren bremser. 

 

Flere designendringer

Volvos designere har gjort flere endringer både på fronten og bakenden til S90- og V90-modellene, med blant annet nye tåkelys, ny spoiler og nytt design på nedre del av støtfangeren foran. 

262604_The_refreshed_Volvo_S90_Recharge_T8_plug-in_hybrid_in_Platinum_Grey.jpg

 

På V90 og V90 Cross Country er de helt nye og redesignede LED-baklysene den mest markante endringen, og Volvo-modellene kommer nå også med sekvensielle blinklys. De oppfriskede modellene lanseres i tillegg med flere nye eksteriørfarger og felger.

 

På innsiden kan Volvo nå tilby en omfattende oppgradering av lydanlegget fra Bowers & Wilkins som skal gi en enda bedre lydopplevelse, takket være en ny forsterker, støykanselleringsfunksjonalitet og lydinnstillinger som blant annet kan gjenskape lydbildet i en jazzklubb. 

 

Bedre inneklima

Volvo lanserer også funksjonalitet som gir bedre inneklima i bilene. Med Advanced Air Cleaner-teknologi (inkludert PM 2.5 partikkelsensor) kan sjåføren overvåke luftkvaliteten i bilen via skjermen i midtkonsollen og rense luften for partikler på få minutter ved behov. Denne teknologien ble først lansert på det kinesiske markedet, men rulles nå ut globalt i alle Volvo Cars’ markeder.

 

Både Bowers & Wilkins-systemet og Advanced Air Cleaner-teknologien blir nå tilgjengelig på modellene i 90- og 60-serien, som er bygget på Volvo Cars Scalable Product Architecture-plattform (SPA).

 

Alle 90- og 60-modellene får også doble ladepunkter klargjort for USB-C, som erstatter 12-volts-punktet for baksetepassasjerene. Den trådløse ladefunksjonen, som først ble lansert på XC40, blir nå også tilgjengelig på de fleste modellene i 90- og 60-serien.

 

De nye setetrekkene i ull, som først ble lansert på den oppfriskede versjonen av XC90 i fjor, blir nå også tilgjengelig på de øvrige 90- og 60-modellene, samt at det er skinnfrie interiøralternativer på de høyeste utstyrsnivåene.

Priser og tekniske data vil offentliggjøres på et senere tidspunkt.

Virke: Reguleringer hindrer bensinstasjoner å bygge ut ladetilbudet

Virke: Reguleringer hindrer bensinstasjoner å bygge ut ladetilbudet

NAF: Verdens største elbiltest på vinterføre. Går kortere og lader saktere.

NAF: Verdens største elbiltest på vinterføre. Går kortere og lader saktere.

0