IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Kia investerer 70 millioner euro i europeisk produksjon

Kia investerer 70 millioner euro i europeisk produksjon

Kia Motors Europe har investert 70 millioner euro i sin europeiske fabrikk i Žilina, Slovakia. Produksjon av hybride drivlinjer og nye ‘Smartstream' motorer vil øke for å møte stor etterspørsel etter Kias hybride- og elektrifiserte modeller.

“Investeringen hjelper oss å møte den endrede etterspørselen til våre europeiske kunder,” sier Emilio Herrera, Chief Operating Officer for Kia Motors Europe. “Nå er mer enn en fjerdedel av bilene vi selger Europa elektrifisert, og tallet vil bare øke.”

Kia vil produsere små, effektive, hybridkompatible bensinmotorer på tre produksjonslinjer i Slovakia. De nye motorene er designet og utviklet in-house på Kias globale R&D senter i Namyang, Korea. Integreringen av Kias hybride drivlinjeteknologi var nøkkelen til utvikling av motorene, og del av Kias strategi om å kunne tilby en bred range av drivlinjer. 

Høyere ytelser og lavere utslipp
Kias nye motorer har ‘Smartstream’ drivlinje, designet for å redusere utslipp og gi bedre ytelse. En nyutviklet 1.5-liters turbo bensinmotor erstatter Kias 1.4-liters bensinmotor. Den nye motoren er sterkere (160 HK mot 140 hk), har høyere dreiemoment og er opp mot sju prosent mer effektiv.

En ny ‘Gamma’ motor er en videreutvikling av Kias eksisterende 1.6-liters T-GDi motor. Den får opp mot 8 prosent lavere drivstofforbruk, og øker fra 177-180 HK.

Kia vil i løpet av kort tid dele fler detaljer om lansering av nye motorer som inkluderer mildhybrid, hybrid og ladbare hybrider.

Nye Isuzu D-Max  til topps i Euro NCAP sikkerhetstest

Nye Isuzu D-Max til topps i Euro NCAP sikkerhetstest

Produksjonsstart for Audi e-tron GT – karbonnøytral

Produksjonsstart for Audi e-tron GT – karbonnøytral

0