IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Golf R - arvtageren etter GTE, GTI og GTI Clubsport. Sintere og hvassere enn noensinne. 270 km/t

Golf R - arvtageren etter GTE, GTI og GTI Clubsport. Sintere og hvassere enn noensinne. 270 km/t

Neida, VW Golf er ikke død. Det er kun e-Golf som fases ut med siste produksjon i Tyskland (kun for det tyske markedet) frem til nyttår. Elektrisk Golf erstattes av iD.3 og gjør det allerede svært godt her i Norge. Gode, gamle Golf GTI (GTE/GTI Clubsport) har Volkswagen fortsatt tro på. Den toppes nå og blir den sportsligste av dem alle med Golf R med 320 hk og 420 Nm dreiemoment. Tidenes kraftigste Golf.

Golf R kjennetegnes med R under VW-logo på bakluken

Golf R kjennetegnes med R under VW-logo på bakluken

  • Verdenspremiere: For første gang samkjører «Dynamic manager» i Golf R firehjulsdriften, det adaptive understellet (DCC) og den elektroniske differensialbremsen (XDS).

  • 4MOTION med «R-Performance Torque Vectoring»: Firehjulsdrift med ny bakakseloverføring og full kontroll på kraftfordelingen mellom hjulene.

  • Opptil 270 km/h: «R-Performance»-pakke som tilvalg. Den gir høyere toppfart og flere kjøreprofiler – for eksempel en egen profil for Nürburgring Nordschleife, og «Drift»-modus.

  • Kraftfulle bremser: 18-tommers bremser gir suverene stoppegenskaper fra alle hastigheter.

Den femte generasjonen av Golf R vil få firehjulsdrift som standard, og akselererer til 100 km/h på bare 4,7 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/h, men den kan økes til 270 km/h ved å velge «R-Performance»-pakken. Da vil den også få en større takspoiler, 19-tommers hjul og flere kjøreprofiler blir tilgjengelig.

Firehjulstrekket i Golf R er nyutviklet, med en selektiv kontroll av dreiemomentet mellom bakhjulene. Volkswagen kaller det 4 MOTION med «R-Performance Torque Vectoring». Den nye drivenheten ved bakhjulene fordeler ikke bare kreftene mellom for- og bakaksel, men også mellom bakhjulene. Opptil 100% av dreiemomentet som går bakover kan ledes til ett enkelt hjul.

Dette gjør det mulig å øke agiliteten i nye Golf R betydelig, spesielt ved svingkjøring. I kombinasjon med den nye progressive styringen med bedre feedback, og mer aggressive hjulvinkler, setter Golf R en ny standard for kjøreglede.

Her bidrar også en verdensnyhet: For første gang samkjører bilens «Vehicle Dynamic Manager» (VDM) firehjulsdriften med de andre dynamiske systemene slik som den elektroniske differensialbremsen (XDS) og det adaptive understellet (DCC). Dette gir Golf R maksimalt veigrep uansett underlag, nøytrale kjøreegenskaper med skyhøy presisjon – og maksimal kjøreglede.

Den nye R-modellen er fintunet på legendariske Nürburgring Nordschleife. Og med «R-Performance»-pakken får den også en egen kjøreprofil spesielt tilpasset de krevende racerbanene. Her er alle kjøresystemene, inkludert det nye 4MOTION-firehjulstrekket, tilpasset de spesielle forholdene. Innstillingene av støtdemperne er for eksempel noe mykere enn i profilen «Race», som er tilpasset moderne racerbaner.

Resultatene er målbare: Volkswagens egne tester med Golf R viser at den er opptil 17 sekunder raskere rundt Nordschleife enn forgjengeren.

En ytterligere tilleggsfunksjon i «R-Performance»-pakken er profilen «Drift». Den åpner helt nye dynamiske muligheter for kjøring på lukket område, og tar opplevelsen bak rattet til nye høyder.

Den nye Golf R er klar for bestilling i Norge fra årsskiftet.

Audi e-tron GT : Teknologi som i en Formel E-racer

Audi e-tron GT : Teknologi som i en Formel E-racer

Knallsterke elbiltall starter jubileumsfeiring for Norsk elbilforening

Knallsterke elbiltall starter jubileumsfeiring for Norsk elbilforening

0