IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

osloBIENNALEN i sommer

osloBIENNALEN i sommer

I sommer kan osloBIENNALEN FØRSTE UTGAVE 2019-2024 tilby kunstprosjekter over hele Oslo. I tillegg er det i løpet av juli og august planlagt en rekke aktiviteter for hele familien i parken i Myntgata 2, hvor osloBIENNALEN har sitt hovedkvarter. Her kan publikum nyte forfriskninger og delta i kunstrelaterte aktiviteter.

Prosjekter som kan oppleves i løpet av sommeren inkluderer:

Time has fallen asleep in the afternoon sunshine – et bibliotek av levende bøker av Mette Edvardsen (NO). Prosjektet er inspirert av romanen Fahrenheit 451 av Ray Bradbury fra 1953, som forteller om et samfunn der bøker blir forbudt og brent. Slik som i denne romanen lærer folk seg bøkene utenat, slik at de skal kunne fortelle dem videre til deg. Du kan låne en slik bok i Mette Edvardsens bibliotek av levende bøker i Ekebergparken på utvalgte datoer i juli, eller i hennes bibliotek i Myntgata 2.

The Viewers - performance av Carole Douillard (FR). Det å stå å kikke på et offentlig sted er samtidig å åpne seg selv for blikk fra andre. Å være med i en gruppe kan gi deg makt, men det gjør deg samtidig sårbar fordi du blir mer synlig. Carole Douillards prosjekt The Viewers handler om nettopp dette. En levende skulptur formes, der en gruppe mennesker står og ser på forbipasserende i bybildet. Der blir de stående i to timer på forskjellige steder i Oslo, og slik utfordrer de stillferdig det strenge skillet mellom offentlig og privat. The Viewers foregår i August i Ekebergparken, Grønland Torg, foran Y-blokka i Regjeringskvartalet, Youngstorget og Universitetsplassen.

Syv Kunstverk for Syv forskjellige steder er et flerspråklig tekstarbeid av Hlynur Hallsson (IS) som reflekterer over sammensetningen av Oslos befolkning og de ulike språkene som snakkes i byen. Mangfoldet av språk finner uttrykk i en serie veggmalerier der hvert maleri består av tekst med tre forskjellige utsagn om samme tema. Disse befinner seg i Frognerparken, Huk, Bygdøy, Vålerenga, Bjørvika, Bjerke, Stovner og Grorud.

Mônica Nador og Bruno Oliveiras (BR) prosjekt En annen grammatikk for Oslo, inviterer Oslos befolkning til kurs i stensiltrykk på Deichman-filialene Holmlia, Bjerke og Grünerløkka, og i Myntgata 2. Dine bidrag blir en del av en større fortelling som settes sammen til et kollektivt kunstverk som presenteres i Myntgata 2 neste sommer

Oslo Samlede Verk OSV, er en skulpturpaviljong på Økern av Jan Freuchen, Jonas Høgli Major og Sigurd Tenningen (NO). Skulpturene er hentet fra offentlige kunstsamlinger, slik som Oslo kommunes egen samling. I første omgang viser de fem skulpturer av dyr med forbindelser til Oslos historie og offentlige rom: Sivert Donali’s Snegl (1969); Knut Henrik Henriksen’s Bird in Space (2014); Pietro Tacca’s Villsvinet fra Firenze (1946); Jørleif Uthaug’s Blå fugl - homage à Tor Hoff (udatert); og Skule Waksvik’s Rådyr med kalv (1990). Fra høsten av skal nye skulpturer inkluderes.

Ed D’Souzas (UK)  prosjekt er også skulpturelt, men er ikke statisk! Migrantbilen er en skulptur av en kollidert bil, gjengitt i full størrelse, laget på et snekkerverksted i Markveien. “Bilen” blir trillet rundt til ulike steder i Oslo. Bilvraket er hentet fra Delhi i India, der kunstneren fant det forlatt på gaten. Bilmerket er en Hindustan Ambassador, bilmodellen som fra 1958 til produksjonen stoppet i 2014, var selve bilen i India. Migrantbilen er en samproduksjon mellom Ed D’Souza, Møbeltapetserer Eddie King og studenter fra OlsoMet og Kunsthøgskolen i Oslo. I løpet av sommeren beveger bilen seg gjennom Oslos kommende bilfrie sone før den fortsetter sin reise videre i landet.

En eldre gjenstands ytre er gjennomsyret av historie, tradisjon og minner. Ved å male den grå eller hvit tilsløres disse kvalitetene sammen med gjenstandens karakteristiske overflater. Samtidig blir de ytre formene tydeligere. Gjenstandene Gaylen Gerber (US) finner, blir ikke bare opphøyet til kunst, men overmalingen gjør at vi ser dem på en helt annen måte enn før. Gerber viser et utvalg gjenstander som han kaller “Supports” I Edvard Munchs atelier på Ekely og han har også overmalt den såkalte “Tyskerbrakka” I Myntgatakvartalet.

Michael Ross (US) prosjekt heter Tre Eventyr og består av tre ulike verk med utforming knyttet til magi og eventyr, som han har plassert i henholdsvis Myntgatakvartalet, en urmaker og i et antikvariat. Prosjektet hans går ut på å lokke oss til å gå andre ruter i en by vi kjenner, for å oppsøke butikker vi ellers ikke besøker. For å se noe vi aldri før har sett. For å få en følelse av magi.

Øystein Wyller Oddens (NO) prosjekt i Rådhushallen kan du en gang per dag høre lyden av elektrisk strøm gjennom ganske stillestående orgeltoner som etteraper lyden fra et sikringsskap i rådhuset. Femti ganger i sekundet endrer strømmen retning, noe som gir den en dyp brummende basslyd på 50 Hz. I Power Line Hum har kunstneren transkribert denne brummingen for orgel, og for første gang noensinne brukes også orgelpipene i Rådhushallen. Wyller Odden er også aktuell med prosjektet Kraftbalanse som skal fremføres under Ultimafestivalen 21 .september.

Benjamin Bardinets (FR) Kart for å gå seg bort viser lokaliseringen av osloBIENNALENs kunstverk sammen med sitater, fakta og rykter. Kartet er tilgjengelig I Myntgata 2, både som skilt og som et utbrettskart du kan ta med deg – på norsk og engelsk.

Hva er det med toaletter og samtidskunst? Fra Marcel Duchamp og Piero Manzoni, til Andy Warhol og Sarah Lucas, til Maurizio Cattelan og Tom Burr, Franz West, Tom Sachs, Lawrence Weiner… I prosjektet Other Artists bygger Lisa Tan (US/SE) videre på denne tradisjonen, og publikum er velkomne til å bruke hennes nyoppussede toaletter i Myntgata 2.

Topplista: Hetaste bilarna på Blocket i år

Topplista: Hetaste bilarna på Blocket i år

Fler och fler skåningar väljer bussen och tåget

Fler och fler skåningar väljer bussen och tåget

0