IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Nissan når jorda rundt med 10 millioner biler

Nissan når jorda rundt med 10 millioner biler

Etter 33 års drift ved produksjonsanlegget i Sunderland i England har Nissan i snitt produsert en bil hvert 2. minutt. Den enorme mengden biler utgjør tilsammen en lengde på mer enn 42.000 km – tilsvarende en omtrent en runde rundt jordkloden.

Bileventyret begynte i 1986. Nissan besluttet å å starte opp produksjon i England og valget falt på industribyen Sunderland ved et tidligere lufthavn-område, nord-øst i landet. Først ut var modellen Bluebird etterfulgt av Primera i 1990. To år etter begynte produksjonen av Micra og totalt er det produsert ni ulike bilmodeller ved anlegget siden oppstarten. Modellen det er produsert flest av er uten tvil bestselgeren Nissan Qashqai, som så langt er produsert i et opplag på mer enn 3,4 millioner biler. Etter 33 års drift og 10 millioner produserte biler er det klart at Sunderland-fabrikken er den raskeste i England til å nå dette produksjonstallet.

Steve Marsh, Nissan Sunderland Plant Vice President, Manufacturing, uttaler: «Produksjonen av alle disse bilene er en bragd gjort mulig takket være en enorm innsats fra alle de fabrikkansatte. Dette har krevd topp engasjement fra våre dedikerte og høyt kvalifiserte medarbeidere. Sammen er vi innstilt på å fortsette denne reisen med høyt kvalitetsfokus for å nå de høye standarder våre kunder forventer av oss og som vi har levert gjennom de siste tre tiår».

Bil nummer 10 millioner er en Vivid Blue Nissan Qashqai Tekna fullt utstyrt med ProPILOT-teknologi og det siste innen komfort-, teknologi- og sikkerhetsutstyr.

Ved oppstarten jobbet det 470 medarbeidere ved Sunderland-fabrikken. Salgssuksessen til de ulike modellene har ført til at dette tallet i dag har steget til hele 7000 ansatte.

Nedenfor finner du en oversikt over De ulike modellene produsert ved Sunderland samt de ulike produksjonstall:

nissan_tabell.JPG
Trondheimsområdet fikk byvekstavtale i dag: Statlige bidrag til Metrobuss og tiltak for gående og syklende

Trondheimsområdet fikk byvekstavtale i dag: Statlige bidrag til Metrobuss og tiltak for gående og syklende

Volvo forlenger med Norges Skiforbund Langrenn

Volvo forlenger med Norges Skiforbund Langrenn

0