IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Volvo har signert milliardavtaler med batterileverandører

Volvo har signert milliardavtaler med batterileverandører

Volvo Car Group har inngått nye langtidsavtaler med de to ledende batteriprodusentene CATL og LG Chem. Avtalene, som har en verdi på flere milliarder amerikanske dollar, skal sikre selskapet tilgang på lithium-ion-batterier det neste tiåret. Batteriene vil benyttes på neste generasjon bilmodeller fra både Volvo og Polestar.

 

Avtalene er en viktig del av Volvo Cars’ elektrifiseringsstrategi og gir selskapet tilgang til batterimoduler til alle fremtidige modeller som skal bygges på den kommende SPA2-plattformen (Scalable Product Architecture 2) og på den eksisterende CMA-plattformen (Compact Modular Architecture).

Her monteres en plug-in hybrid batteripakke i en XC40 på Volvo fabrikken i Ghent

Her monteres en plug-in hybrid batteripakke i en XC40 på Volvo fabrikken i Ghent

 

Fremtiden er elektrisk

I 2017 besluttet Volvo Cars at alle nye Volvo-modeller som lanseres fra 2019 skal være elektrifiserte. I tillegg har selskapet satt som mål at halvparten av nybilsalget skal bestå av helelektriske biler innen 2025.

 

– Fremtiden til Volvo er elektrisk og vi satser på å gå videre forbi forbrenningsmotoren. Dagens avtaler med CATL og LG Chem viser hvordan vi skal nå våre ambisiøse elektrifiseringsmål, sier Håkan Samuelsson, CEO og president i Volvo Cars.

  

Sikres batterier det kommende tiåret

Kinesiske CATL og Sør-Koreanske LG Chem er anerkjente batteriprodusenter og begge har lang erfaring med å levere lithium-ion-batterier til den globale bilindustrien. De to selskapene oppfyller Volvo Cars’ strenge leverandørkrav knyttet til teknologisk lederskap, ansvarlige forsyningskjeder og konkurransedyktige kostnadsmodeller.

 

– Med dagens avtale har vi, på en effektiv måte, sikret oss batterileveranser for det kommende tiåret. Ved å ha to leverandører tilgjengelig i hver region sørger vi samtidig for at vi har fleksibilitet i forsyningskjeden fremover, sier Martina Buchhauser, innkjøpsdirektør i Volvo Cars. 

 

Volvo Cars bygger for øyeblikket sitt første samlebånd for batterier ved fabrikken i belgiske Ghent. Samlebåndet skal stå klart i slutten av 2019. Den første helelektriske Volvo-bilen som skal bygges ved fabrikken er XC40. Plug-in hybrid-varianten av XC40 bygges allerede i Ghent.

 

Avanserte plattformer

Volvo XC40, Polestar 2 og flere av LYNK & COs modeller er bygget på CMA-plattformen. Volvo Cars er deleier i LYNK & CO sammen med Geely. Fra og med inneværende år vil biler fra alle de tre merkene bygges på samme fabrikk i kinesiske Luqiao.


Den kommende SPA2-plattformen er neste generasjon av Volvo Cars’ SPA-plattform (Scalable Product Architecture). SPA2 lanseres tidlig neste tiår. SPA er en av de mest avanserte kjøretøysplattformene i bilindustrien og Volvo-modellene i 90- og 60-serien er bygget på denne plattformen. Den første Volvo-modellen som skal produseres på SPA2-plattformen er neste generasjon XC90.

Hyundai inngår samarbeid med Rimac om high performance-elbiler

Hyundai inngår samarbeid med Rimac om high performance-elbiler

Nissan styrker seg i varebilsegmentet med lanseringen av

Nissan styrker seg i varebilsegmentet med lanseringen av

0