IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Mercedes-Benz med elektrisk verdenspremiere på bilmessen i Genève

Mercedes-Benz med elektrisk verdenspremiere på bilmessen i Genève

Under den 89. utgaven av bilmessen i Genève presenterer Mercedes-Benz en rekke spennende nyheter. Høydepunktene for det norske markedet inkluderer nye CLA Shooting Brake, den helelektriske SUV’en «Concept EQV» og oppgraderte GLC. 

.

CLA Shooting Brake med MBUX og selvkjørende egenskaper

CLA Shooting Brake er det praktiske motstykket til CLA Coupé som i disse dager forlater rullebåndet i Kecskemét, Ungarn. Selv med større bagasjerom beholder den nye modellen coupé-linjene og speiler i stor grad storebror CLS Shooting Brake, som i sin tid ble omtalt som verdens lekreste stasjonsvogn. Ny teknologi spiller en sentral rolle og inkluderer MBUX med interiørassistent, i tillegg til selvkjørende egenskaper på nivå med S-Klasse.

Oppgraderte GLC

En annen modell som får sin verdenspremiere i Genève er oppgraderte Mercedes-Benz GLC. Som sine forgjengere kombinerer SUV’en gode kjøreegenskaper på vanlig vei og i terrenget. På teknologifronten er de største nyhetene det nye brukergrensesnittet MBUX med bevegelsessensorer, innovative assistansesystemer og et nytt motorprogram.

Concept EQV – elektrisk SUV

En svært spennende modell for det norske markedet er den helelektriske SUV’en Concept EQV. Det er indikert at denne er svært nær serieproduksjon og kombinerer utslippsfri mobilitet med imponerende ytelse, maksimal funksjonalitet og estetisk design.

Verdenspremiere for Mercedes-Benz EQ Formel E-showcar

Fra 2019/20-sesongen og fremover skal Daimler bringe sin Formel 1-suksess over i den elektriske serien «ABB FIA Formula E». Denne serien er den ideelle plattformen for å demonstrere høy ytelse for batteridrevne kjøretøy under teknologimerket EQ. På bilmessen er det verdenspremiere på den kommende formelbilen «Mercedes-Benz EQ Formel E-showcar».

Kia viser ny elektrisk konseptbil i Genève.

Kia viser ny elektrisk konseptbil i Genève.

Toyota Corolla er priset og snart klar for lansering i Norge

Toyota Corolla er priset og snart klar for lansering i Norge

0