IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Velkommen til mine biltester!

Velkommen til mine biltester!

For nyheter om bil, vennligst se: SISTE NYTT OM BIL

Det kommer nye biltester fortløpende. ELBILmagasinet.media har fått flere nye utvidelser og det tar derfor litt tid å få alt på plass. Beklager dersom du ikke finner flere saker i dag, men fremover vil det fylles på. Sånn er det å gjøre om på ting, fornye, øke osv. Du er velkommen til å komme med ønsker om saker også. Send meg gjerne en melding: gro@elbilmagasinet.media.

Har du lyst til å lese om min beste elbilopplevelse? Da kan du lese om da jeg deltok i eRallye Monte-Carlo i 2016. Det var så gøy at jeg nå lager eRally Skandinavia. Mer info kan du finne her: eRallyskandinavia.com

Det er gøy å kjøre bil! Spesielt godt føles det å sette seg inn i en ny bil, noe jeg har mulighet til ganske ofte. Hvis du er blant dem som har kjøpt helt ny bil, vet du hva jeg snakker om. Det lukter nytt og alt er skinnende og urørt.

Innenfor hvert bilmerke er det mange felles designelementer som går igjen i instrumentpanel og andre detaljer. Men, fra bilmerke til bilmerke kan det være store forskjeller, spesielt i detaljene. På hvilken side er ladeluken, eller er den foran? Hvordan får jeg bort stemmen til damen i navigasjonssystemet? Hvordan justerer jeg setet, rattet og speilene? Hvor fort kan jeg koble til mobiltelefonen og få radioen innstilt på min favoritt radiostasjon? Dette er enkle justeringer, men likevel ofte ulike fra bil til bil. Det gjør det like moro hver gang jeg skal kjøre en ny en.

Hvor fort blir jeg kjent med alt det nye og hvordan virker det? Er det plass til skuldervesken min mellom forsetene? Det er det sjelden, så derfor havner den i passasjersetet eller på gulvet foran det. De fleste damer trenger et sted å oppbevare vesken sin, men siden det i hovedsak er menn som designer dem … Ja, svaret kan du tenke deg selv.

Det er selvsagt ikke avgjørende å ha en egen plass til håndvesken, men det hadde vært fint… Det som er viktig for meg er at bilen er intuitiv å bruke. Bruksanvisninger får jeg hår på ryggen av! Plug and drive er det jeg ønsker meg når jeg setter meg inn i en ny bil. Den skal også se bra ut, både inni og utenpå. Design er viktig. Godt design skal både synes og kjennes. Etter hvert som bilene blir likere og likere, de er jo snart “bare” datamaskiner med fire hul og batteri, vil designet få en større del av kjøpernes oppmerksomhet. Da gjelder det å henge med i timen og ha de riktige detaljene. Det skal lite til før en bil ser “sidrumpa” ut inni, for eksempel. Den kan være snasen utvendig, men hvis infotainmentsystemet har liten skjerm og du må klype deg for nesen pga all plastikken i dashbordet, da skal det mye til for å redde inntrykket. Jeg overdriver selvsagt. De fleste biler er freshe og fine når de er nye, men djevelen sitter i detaljene.

I Norge er vi praktiske også. En bil skal helst ha hengerfeste og takstativ, i alle fall mulighet til det. Dette skjønner ikke utlendinger mye av, men sånn er vi. I tillegg skal vi ha plass til masse sportsutsstyr, barn med venner, hundebur og kolonialvarer for en langhelg. Alt dette vil vi ha mulighet til, selv om det for mange er svært sjelden behovet melder seg. Mange kjører sjelden på langtur med bilen full og henger og takboks…

Elbilen Polestar 2: en lykkepille på fire hjul og strøm!

Elbilen Polestar 2: en lykkepille på fire hjul og strøm!

Snart kommer ...

Snart kommer ...

0