IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Drivstoffavgiften avvikles fra 1. januar 2023

Drivstoffavgiften avvikles fra 1. januar 2023

Regjeringens forslag om å fjerne grunnavgiften på mineralolje fra 1. januar 2023 er vedtatt av Stortinget. Dette er et historisk avgiftskutt som særlig vil komme bygg- og anleggsbransjen til gode. I tillegg bidrar redusert veibruksavgift til en reduksjon i drivstoffavgiftene, også for husholdningene. Disse avgiftsendringene bidrar til å trekke pumpeprisene på drivstoff ned. Totalt sett reduseres de totale drivstoffavgiftene med ca. 2,2 milliarder kroner, etter at økningen av CO2-avgiftene er medregnet.

– Drivstoffprisene har økt kraftig gjennom 2022. Mange husholdninger og bedrifter opplever høye drivstoffpriser som en stor utfordring. Reduserte drivstoffavgifter bidrar til å gjøre hverdagen litt enklere for husholdninger og næringsliv, og vil bety spesielt mye for bygg- og anleggsbransjen, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Veibruksavgiften på drivstoff reduseres med samlet 1,88 milliarder kroner.
Høyere CO2-avgift i veitrafikken øker statens inntekter med 1,26 milliarder kroner. Netto avgiftsreduksjon på drivstoff i veitrafikken blir dermed i overkant av 600 millioner kroner.

Fjerning av grunnavgiften på mineralolje innebærer en lettelse på 1,95 milliarder kroner. Høyere CO2-avgift for ikke-veigående maskiner øker statens inntekter med 390 millioner kroner, inkludert den nye satsen for kvotepliktige. Netto avgiftsreduksjon på drivstoff til ikke-veigående maskiner (jordbruks- og anleggsmaskiner og industri) blir dermed om lag 1,56 milliarder kroner.

– Regjeringen varslet i Hurdalsplattformen at vi vil redusere avgifter som rammer folk flest, som for eksempel elavgift og drivstoffavgifter. Reduksjonen i drivstoffavgifter i 2023-budsjettet er en direkte oppfølging av regjeringens avgiftspolitikk, sier Vedum.

Regjeringen øker omsetningskravet for biodrivstoff i veitrafikken fra 15,5 til 17 prosent. I tillegg innføres et nytt omsetningskrav for biodrivstoff til ikke-veigående maskiner, som settes til 10 prosent. Økt omsetning av biodrivstoff, til erstatning for fossile drivstoff, vil gi redusert utslipp av klimagasser som anslås mer enn å veie opp for effekten av avgiftsreduksjonene.

Det er mennesker foran biler hos KIA og Opel i Trondheim

Det er mennesker foran biler hos KIA og Opel i Trondheim

Med solceller kan du nå lade bilen hjemme med lader fra Charge Amps

Med solceller kan du nå lade bilen hjemme med lader fra Charge Amps

0