IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Mitsubishi Motors på årets Genève Motorshow

Mitsubishi Motors på årets Genève Motorshow

ASX

ASX

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) deltar på den 89. utgaven av Genève Motor Show under sin merkevare-slogan «Drive your Ambition».

Bilutstillingen har verdenspremiere på MITSUBISHI ENGELBERG TOURER og 2020-modell ASX, samt europapremiere på nye L200 pick-up.

I tillegg vil MMC stille ut «DENDO DRIVE HOUSE» (DDH). DDH genererer, lagrer og deler energi automatisk mellom bil og hus. «Dendo» betyr elektrisk på japansk, og systemet består av solcellepaneler, et toveis ladesystem mellom bil og hus, et stort hjemmebatteri for lagring av energi og en Mitsubishi PHEV (ladbar hybridbil). Et annet navn på dette er V2H (Vehicle to House).

L200

L200

1. MMC på utstillingen

I tillegg til konseptbilen Engelberg Tourer og 2020 modell ASX vil L200 pick-up i europaversjon stå utstilt. L200 pick-up er kraftig fornyet siden forrige generasjon. «Dynamic shield» fronten, som vi kjenner fra andre Mitsubishi-modeller er på plass. Av annet nytt kan nevnes en nyutviklet turboladet dieselmotor på 2,2 liter med enten 6-trinns automatgir eller manuelt gir. Den nye motoren benytter AdBlue®*, som er flytende urea og selektiv katalysatorteknologi (SCR) for å redusere og omdanne NOx i eksosen til nitrogenmolekyler (N2) og vann. Nye L200 tilfredsstiller de aller siste Euro 6d-Temp kravene.

*Et registrert varemerke eid av det tyske bilprodusent forbundet (VDA)

2. DENDO DRIVE HOUSE (DDH)

eroobzilqv3cmvr2ryt3.jpg

a) MMC viser en modell av DDH i et format som gjør det enkelt å forstå hvordan man kan oppnå reduserte strømregninger og drivstoffkostnader. DDH gir også en mer stabil utnyttelse av strømnettet totalt sett. I tillegg har DDH et innebygget opplegg for nødstrøm i tilfelle strømstans.

b) Mitsubishi Connect er tilstede med demonstrasjon av nett-tilkoblede biler og hvordan blant annet smarttelefoner kan levere informasjon om sikkerhet, vedlikehold og audiovisuelle tjenester.

3. Bilmodeller som stilles ut

rd3kxxviftxsnc9sax9x.jpg
80 nye elbusser – blir Bergen elbusshovedstaden i Norden?

80 nye elbusser – blir Bergen elbusshovedstaden i Norden?

Kia viser ny elektrisk konseptbil i Genève.

Kia viser ny elektrisk konseptbil i Genève.

0