IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Fingerspitzgefühl med BMW Vision iNEXT

Fingerspitzgefühl med BMW Vision iNEXT

En teknologisk godbit med skjulte finesser

Jeg er på eCarExpo i Stockholm. Det er skikkelig bra buzz og folk står og måper foran en blank, kobberfarget, inngjerdet BMW Vision iNEXT. Den er lekker! Og ikke fremmed i uttrykket. Det vil si at den ser ut som en bil som kan bli realitet om ikke lenge.

Fingerspitzgefühl har sjelden vært et mer passende ord når den AI-styrte BMW Vision iNEXT skal beskrives. Den leser dine ønsker fra fingertuppene. Den kunstig intelligente bilen har to modus, Boost, der du betjener kontrolldisplayet med berøringsfunksjonen og Ease, der den også kan betjenes fra treoverflaten på bordet i midtkonsollen. Når du gir kommandoer, følger lyspunkter fingeren og gir visuell tilbakemelding.

 SMART MATERIAL

Det er lett å la seg begeistre av bilens design og interiør. iNEXT er en drøm for øyet, både utvendig og innvendig, men det er først når du setter deg inn i bilen, for eksempel i baksetet, berører det jaquardvevde setetrekket, at du forstår at bilen er et teknisk vidunder på fire hjul. En finger på tekstilet vekker til liv lysdioder som tennes under stoffet og styrer musikkavspillingen. Ved hjelp av shy-tech kan uventede overflater forvandles til unike betjeningselementer.

cq5dam.resized.img.585.low.time1536060420010.jpg




Vist på eCarExpo i Stockholm sist helg av interiørdesigner Erik Melldahl, BMWi

iNEXT er en «visjonsbil». Det vil si at den viser hvordan BMW tenker seg at fremtidens BMW-er blir. Den er, ifølge Peter Maier, PR-sjef for BMW Sweden, BMW’s nye tekniske flaggskip. De tekniske nyvinningene i bilen kan sannsynligvis bli overført til produksjon. BMW Vision iNEXT er skapt fra grunnen av med fremtidsrettet teknologi i et nytt miljø. Den svenske interiørdesigneren, Erik Melldahl, vant en intern designkonkurranse i BMW og har fått æren av å designe interiøret i iNEXT. Erik var selv i Stockholm på eCarExpo for å vise bilen.

Her ser du Erik i egendesignet iNEXT interiør:

Jeg har en drømmejobb, forteller Erik, det er spesielt gøy å være invitert til å vise iNEXT i Stockholm, siden jeg selv er svensk. Jeg er i utgangspunktet ikke spesielt bilinteressert, forteller han videre, men kombinasjonen mellom alt det nye tekniske og skandinavisk design, synes jeg er interessant. Han forteller at i3 Urban Suite er designet med ny tilnærming der interiøret er nytt og annerledes med nye muligheter for føreren. My favourite space. I Asia leier de biler som møterom, sier han begeistret, det er spennende. De fleste biler står parkert, men de kan brukes til mer. Resultatet av denne tankegangen ligger til grunn for designet til BMW Vision iNEXT.

SHY-TECH og intelligent beam

Vi har pushet grensene i interiøret, innrømmer Erik. Det er helt uten krom og lær. Vi ville ha en fresh luksus look. Tekstilene som er brukt er håndvevd jaquard, med resirkulert karbonfiber med integrert fiberoptikk. Det nye begrepet shy-tech, det vil si skjult teknikk som du styrer med fingerbevegelser eller stemmen.

Uttrykket i interiøret skal gi følelsen av stue eller boutique hotel. Passasjerene har andre behov enn før, sier Erik, derfor er iNEXT også spekket med hi-tech.

I den teknisk spekkede iNEXT finner du intelligent beam. Det er en helt ny type skjerm som skaper interaktive prosjiserte flater inne i kupeen med teknologi som kan erstatte vanlige skjermer i nær fremtid. Det intelligente lyset gjenkjenner objekter og følger dem. Med berøring kan du kontrollere supplementer til en trykt bok, som bilder, animasjoner og interaktiv grafikk. Dynamisk projeksjonstilordning sikrer at innholdet alltid vises korrekt selv om overflaten beveger seg. Taket i iNEXT kan transformeres til en «skjerm» der du kan projisere farger, mønstre og bilder.

 BMW Personal CoPilot-teknologi

Jeg tenker at kjøring får en ny dimensjon med ny teknologi. Kanskje er det ikke så vanskelig å forestille seg en selvkjørende bil likevel? Det er jo så mye å utforske uten å måtte holde hendene på rattet …

Du kan velge å kjøre selv eller la BMW Personal CoPilot-teknologien i BMW Vision iNEXT’s selvkjørende funksjoner styre bilen for deg. Du har selv kontrollen i Boost-modus, mens bilen kjører automatisk i Ease-modus. Du kan endre kupeen med stemmestyring eller ved å berøre BMW-logoen på rattet. Ratt og pedaler «forsvinner» og gir plass. Forsetene kan vendes mot baksetet. Informasjon om omgivelsene får du via intelligent beams.

cq5dam.resized.img.1185.large.time1536155660693.jpg

Stemmestyring – Smart personlig assistent

Den smarte personlige assistenten, som stemmestyres, kjenner alle bilfunksjonene og gir deg interaktive råd. Den lærer også av deg og tilpasser seg dine vaner. Den er også sømløst tilknyttet det digitale økosystemet til BMW som blant annet kan brukes til å styre smarthus-systemer.

Jeg har sagt det lenge. Bil og hjem henger mer og mer sammen. Godt å få det bekreftet!

TEKNISKE DATA

Produksjonsbilen av BMW iNEXT har preimære 2021 og BMW er forsiktige med å opplyse detaljerte, tekniske data og skriver i pressemelding:

“Så mange som 100 prototyper av BMW iNEXT skal produseres før serieproduksjonen starter. Mange av disse blir brukt til testing og tilrettelegging av selve produksjonen. Systemer og maskiner skal nå programmeres og kalibreres til å bli så nøyaktig at de kan operere med detaljer helt ned til 100 mikrometer, noe som tilsvarer bredden av et hårstrå. BMW Group har også etablert en egen avdeling som driver utelukkende med avansert 3D-printing av nye enheter.

Når serieproduksjonen av BMW iNEXT starter i Dingolfing i 2021, vil den dele produksjonslinje med både plug-in hybrider og biler med forbrenningsmotor. Det gir full fleksibilitet i produkjonskapasiteten.

BMW iNEXT: Det neste flaggskipet
Studiemodellen BMW iNEXT målte 5055 mm i lengden, 1690 mm i høyden og 2062 mm i bredden. Prototypen skiller seg ikke mye fra denne. Med andre ord er målene litt større enn den helt nye generasjonen BMW X5. Det betyr både et romslig interiør og nok plass til en rekke nye tekniske installasjoner.

BMW iNEXT vil kunne by på autonome egenskaper på det vi kjenner som nivå 3 og får en rekkevidde på 600 km, kalkulert etter den nye WLTP-standarden. Det legges til rette for autonom kjøring på flere måter. Rattet i BMW iNEXT vil skille seg ut fra de tradisjonelle sirkulære rattene i form av en polygon-design – flatt på toppen og bunnen med runde sider. Den utradisjonelle geometrien kan minne om ratt som man finner i flere racerbiler og fly. Formen på rattet vil gjøre det enkelt å gå fra autonom kjøring til vanlig aktiv kjøring, fordi man umiddelbart kan se styringsgraden på rattet under autonom kjøring.

I tillegg sørger formen på rattet for større bevegelighet og gjør det lettere å se instrumentpanelet bak rattet.

BMW iNEXT vil også få et helt nytt dashbord med en ny, stor og kurvet touch-skjerm. Infotainment-skjermen viser nødvendig informasjon til sjåføren på en ergonomisk og intuitiv måte og vil også kunne tilpasses og brukes fra passasjersiden.”

De første bildene av nye Kia Sorento

De første bildene av nye Kia Sorento

EMOBILITYPODDEN - eCarExpo - Per Dahlberg & Gro Flaaten

EMOBILITYPODDEN - eCarExpo - Per Dahlberg & Gro Flaaten

0