IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Elektrisk Lotus Evija hypercar - WOW!

Elektrisk Lotus Evija hypercar - WOW!

Kinesiske Geely gjør britiske Lotus til verdens raskeste elektriske hyperbil. Den skal produseres i 2020 i et opplag på 130 stykk. Prisen er like rå som hestekreftene på ca 2.000. Selv med norske elbilfordeler blir dette en bil for dem med eget bankhvelv. Prisen antas å bli ca 1,7 millioner GBP + avgifter.

Evija betyr den første i eksistensen, den første levende. Lotus Evija blir levende, det er sikkert og visst. I tillegg til 2.000 hk fordelt på fire el-motorer får den et moment på ca 1.700 Nm, fordelt på fire hjul. Ja, den får firehjulstrekk. Kanskje ikke den SUV-en man forventet at Lotus skulle komme med…

Akselerasjonen er beregnet til

0-100 km/t (0-62 mph) på mindre enn 3 sekunder

0-300 km/t (0-186 mph) på mindre enn 9 sekunder

Lotus Evija får totalt 2..000 watt litium batterier og en rekkevidde på drøyt 400 km (250 miles). Den får en ladekapasitet på 350 kwh og vil lade på ca 18 minutter.

Her får du full info om hyperbilen:

Foto: Mark Riccioni

Lanserer pickup-emoji på verdens emoji-dag

Lanserer pickup-emoji på verdens emoji-dag

Topplista: Hetaste bilarna på Blocket i år

Topplista: Hetaste bilarna på Blocket i år

0