IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

DERATING - HJEMMELADERENS FIENDE

DERATING - HJEMMELADERENS FIENDE

Hva menes med at hjemmeladeren til en elbil derater?

Kort fortalt, den leverer mindre effekt enn den skal. Dette har du kanskje opplevd i sommer. For eksempel i juni da det var veldig varmt og mye sol.

Hva skyldes dette? Bård Vestgård, Chief Engineer i DEFA forklarer:

- Når en ladestasjon er tilkoblet og lader utvikles det varme inne i den. I tillegg kan den også påvirkes utenfra av varme fra solen. Når en ladestasjon blir for varm og risikerer overoppheting, vil den automatisk redusere ladeeffekten. Det er det vi kaller derating. 

Hjemmeladeren bør derfor tåle sol og varme, like mye som den bør tåle kulde og dårlig vær.

Ikke alle hjemmeladere er, som for eksempel DEFA Power, konstruert for å kunne levere inntil bilens kapasitet, selv når solen steker og teperaturen er over 30 grader.

- Majoriteten av ladestasjoner på markedet i dag er helt innkapslet med flere lag plast, forklarer Vestgård. - Det blir som å varme opp en termos innenfra, og det er naturligvis ikke bra. DEFA Power er bare omsluttet med ett lag plast, og det utvikles lite varme inne i laderen. Enheten har en aluminiumplate på baksiden som er i direkte kontakt med det varme kobberet på innsiden. Det gjør at varme kan transporteres innenifra og spres utover aluminiumsplaten. Veggfestet som ladeenheten monteres på er full av åpninger - det ser ut som en sveitserost - noe som gjør at varmen ventileres effektivt vekk. Dessuten tåler våre elektronikk-komponenter høye temperaturer. 

- Vi har gjort detaljerte analyser og tatt utgangspunkt i avansert matematikk når vi har utformet DEFA Power så den alltid skal levere nesten uten effekttap; vi har ikke bare utviklet et robust produkt med robuste komponenter, vi har også gitt de ulike komponentene helt riktig plassering inne i laderen.

 Derating påvirker ladetiden og kan i verstefall gjøre at bilen ikke lader, men vanligst er at ladeeffekten reduseres. Hvis for eksempel ladeeffekten senkes fra 16A til 6A, tar det mer enn dobbelt så lang tid å lade bilen, ifølge Vestgård.

 Hva kan du gjøre for å unngå derating, dersom du ikke har en hjemmelader som takler dette?

Du bør installere laderen på et sted som ikke utsettes for sol eller høy varme. Å innstallere en vifte i ladeboksen er ingen god løsning, sier Vestgård. - Aktiv kjøling med en vifte som står og blåser og blander luft gjør at støv og skitt kommer inn i laderen. En ladestasjon må være helt tett og under alle omstendigheter kunne stå imot skitt, regn og snø. Vi har ingen aktiv kjøling, bare passiv. DEFA Power slipper hverken inn eller ut luft. Konstruksjonen er perfekt nå som det er mot både varmere og fuktigere årstid. 

 Dersom du skal gå til anskaffelse av hjemmelader, bør du forsikre deg om at den er konstruert slik at den ikke derater.

Easee nedbemanner drastisk, men har sikret videre drift

Easee nedbemanner drastisk, men har sikret videre drift

VOLVO EX30 - ny, liten elektrisk SUV lansert i dag

VOLVO EX30 - ny, liten elektrisk SUV lansert i dag

0