IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

DEFA Power – en ny ladestasjon for hjemmebruk er lansert!

DEFA Power – en ny ladestasjon for hjemmebruk er lansert!

Med DEFA Power firedobler DEFA omsetningen. Ladestasjonen er utviklet i Norden med unike egenskaper. DEFA Power, som har integrert ladekabel, gir en sømløs og intuitiv brukeropplevelse gjennom et tydelig display som til enhver tid kommuniserer ladestatus. Med Power-appen (som hører til) kan man velge å lade når strømmen er billig.

«Dette er selskapets største lansering noensinne», sier DEFAs konsernsjef Bård Klungseth og fortsetter: «Vi lanserer kun produktet i Norden nå i mai, deretter følger resten av Europa litt senere i år. Potensialet for det produktet vi har utviklet er enormt. Frem til 2030 snakker vi om et globalt marked på mellom 1 000 og 1 500 milliarder kroner som vokser frem for den eMobility-porteføljen DEFA er i besittelse av. DEFA er meget godt posisjonert for å ta en global markedsledende posisjon her».

Konsernsjef Bård Klungseth og fabrikksjef Wolfgang Beuck viser en av de første DEFA Power boksene som nå har forlatt fabrikken og blitt sendt ut til kundene.

 Forhåndsbestillingene gir alene DEFAs eMobility-satsing en omsetning på mer enn 100 MNOK i mai. Dette er fire ganger mer enn mai 2022.

 DEFA har koblet biler til strømnettet i 60 år, den opparbeidede kunnskap kombinert med utstrakt bruk av tester og markedsanalyser har i sum gjort at nylanseringen DEFA Power treffer brukerens behov.

 DEFA har signert kontrakter med en rekke store aktører i Norden, og produksjonskapasiteten skal dobles frem mot sommeren. Mottakelsen av produktet blant DEFAs partnere har utelukkende vært positiv. På en rekke områder setter produktet nye standarder i markedet.

 SAMARBEID MED NORSK ELBILFORENING

Om den nye avtalen med Elbilforeningen, sier Martin Johnsen, divisjonssjef for DEFA eMobility: «Helt siden 1950-tallet har vi jobbet nært med bilbransjen, og at vi nå inngår avtale med Elbilforeningen er veldig positivt. Gjennom dette samarbeidet ønsker vi å gjøre vår teknologi og fremtidsrettede løsninger enda mer tilgjengelig for folk som verdsetter brukervennlig og strømsmart elbillading.» Den nye avtalen innebærer at DEFA Power nå blir tilgjengelig for over 120 000 medlemmer i Elbilforeningen– Verdens største organisasjon for elbilister. Trond Iversen i Elbilforeningen sier: «Vi synes det er stas med norske selskaper som lykkes i ladebransjen. DEFA har et godt rykte når det gjelder å levere kvalitetsprodukter til biler, i tillegg til god geografisk dekning som gjør at dette samarbeidet kan komme våre medlemmer i hele landet til gode.»

«Våre ladere har bestått alle nødvendige tester og sertifiseringer. Alle ladere må installeres av godkjent elektriker, noe som kan legges til i bestillingen når du bestiller gjennom Elbilforeningen», legger Jonsson til.

DEFA Power og DEFA Solid  er nå tilgjengelig for bestilling gjennom Elbilforeningen sine nettsider.

Testing og sertifisering Produktet er testet av minst to eksterne sertifiseringsorganer/laboratorier i forhold til alle gjeldende standarder. I tillegg har DEFA et eget laboratorie hvor produkttester kontinuerlig gjennomføres. Ladestasjonen er kort og godt trygg å bruke.

 DEFA´s strategi er å lansere produktet i Asia, Nord Amerika og Europa samtidig som selskapet bygger produksjonskapasitet per region. I dag har DEFA kapasitet for sine eMobility produkter i Asia og Europa. Disse kapasitetene må også utvides fremover. Samtidig skal selskapet etablere kapasitet i Nord Amerika.

VOLVO EX30 - ny, liten elektrisk SUV lansert i dag

VOLVO EX30 - ny, liten elektrisk SUV lansert i dag

Ford avduket nye helelektriske Explorer: Innovativ 5-seters crossover med høyt utstyrsnivå som standard

Ford avduket nye helelektriske Explorer: Innovativ 5-seters crossover med høyt utstyrsnivå som standard

0