IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

En drøm på strøm. Kort test av Lucid Air Touring

En drøm på strøm. Kort test av Lucid Air Touring

“Si at dette er den fineste bilen vi har kjørt!» Begeistrede passasjerer, to venninner (60+) satt på med meg da jeg testkjørte californiske Lucid Air Touring tur-retur Oslo-Sandefjord en fredag i september. De var fullstendig bergtatt av denne elektriske skjønnheten som har en utgangspris på 1,3 mill. NOK.

 Med en passasjer i forsetet og en i baksetet fikk jeg umiddelbare tilbakemeldinger på plassen, komforten og designet. Begge var skjønt enige om at det var unormalt god plass til bena, til tross for at baksete-passasjeren er en langbeint ex-modell. De slo ut med armene, strakte på bena og mente at bilen er en ypperlig langtur bil med så god plass og ikke minst komfort. Sittekomforten er en dronning verdig, mente de og bilens interiør, som er en kombinasjon av lyst og mørkt, der setene foran er mørke og baksetene lyse. En artig løsning som hverken de eller jeg har sett før. Interiøret ellers er lyst, i en lekker beige tone, inkludert gulv og sider. Heldigvis (!) følger det med gummimatter. Dørene er diagonalt delt lyst/mørkt. Dørene har treverk på armlenene og Det er også treverk langs hele dashbordet, i underkant av ventilasjons-dysene. Treverket er i amerikansk valnøtt. Skinn-interiøret (seter og dørpaneler) er i Nappa fra verdens eneste karbonnøytrale produsent av dette fullgranulerte naturskinnet. Den glatte marmoreringen av førsteklasses skinn og et sofistikert PurLuxe-skinnalternativ (med senere tilgjengelighet) – hver med unike perforeringsmønstre for økt komfort og stil (ref. Lucid).

På bildene ser du (fra venstre) armlenet i dørpanelet i nordamerikansk valnøtt, benplassen til forsetene og glasstaket med kile til speil, baksetene der forsetet er skjøvet så langt det går bakover. Du ser også den diagonale delingen av mørkt og lyst i dørene (bilde 2) som gjør at overgangen mellom lyse og mørke detaljer blir flytende.

Den todelte fargekombinasjonen gir en fin effekt. Hekken er også særegen og er et “visittkort” som viser at dette er en Lucid Air, spesielt med baklysene tent i mørket. Designet er fiffig gjort, slik at bagasjerommet har fått maksimal størrelse. Med baksetene slått ned er dette en praktisk bil, selv som den ikke ser sånn ut fra utsiden.

 Mine venninner mente at Lucid Air Touring passer til langturer. Det mener jeg også. Rekkevidden er (opptil) fantastiske 725 km WLTP. Instrumentpanelet viste 650 km ved 100% ladet bil. Differansen er helt normal. Ved kjøring i høye hastigheter, som blant annet på motorveier, blir rekkevidden redusert betraktelig og derfor blir ikke displayets rekkevidde alltid den optimale som målt WLTP. Temperatur, lange bakker, hurtige forbikjøringer, osv har påvirkning. Jeg skal gjøre en langtest i uke 44. Da er det kaldere i luften og jeg har tenkt å kjøre langt på motorvei. Det blir spennende å se hva rekkevidden blir da. Uansett forventer jeg å komme langt, i og med at utgangspunktet er så positivt.

 Lucid Air kommer i fire forskjellige utgaver, Pure, Touring (som kjørt i denne testen), Grand Touring og Dream Performance (råtass utgaven!). Se oppstilling over Lucid Air Touring, som jeg kjørte,i slutten av reportasjen. En oversikt over alle modeller kommer i reportasjen etter langtesten i uke 44.

 Lucid Air Touring, som jeg testet denne fredagen i september, kan akselerere fra 0-100 km/t på 3,6 sekunder. Jeg gjorde et par forbikjøringer, som gjorde at mine kvinnelige passasjerer straks holdt seg fast og samstemt utbrøt: Wow, det var rått! Rått nok til å kjenne kreftene, men selvsagt ikke som å teste akselerasjonen på bane og under sikre forhold. Det hadde vært moro og det er lov å drømme! 😊

Grunnen til den raske akselerasjonen er firehjulstrekk med to motorer og en batteripakke på 92 kWt.

Her kan man forstå hvorfor taket er lysegrått. Det forsvinner mot himmelen. Du ser også bilens flotte linjer og detaljer med krom langs nedre kant. Totalinntrykket gir en sporty profil. Felgene er prikken over i-en med stjernemønster.

 Utseendet og designet på Lucid Air Touring gir en wow-effekt når den står på en parkeringsplass sammen med andre biler, også nye. Den skiller seg ut med en elegant linje fra front til hekk. Den ser bred og lav ut. Lav er den egentlig ikke, men designuttrykket gir den følelsen. Bredere enn andre biler er den heller ikke (noen mm mindre enn en Nio ET7 - alle veier), men lyktenes (Intelligent Micro Lens Array LED Headlights (Matrix), form og plassering gir det inntrykket. Denne utgaven Lucid Air Touring jeg kjørte hadde glasstak (ekstrautstyr). Det går i ett fra panseret og hele veien til bakluken. Det påvirker det visuelle inntrykket. Det innvendige speilet er montert i en kile i glasset. Det ser kult ut! Klaffene for solskjerming ser ut som de er montert i himmelen. Helt rått!

Her ser du de spesielle lyktene som gjør Lucid Air gjenkjennelig forfra. Legg merke til de to lys-stolpene på hver side av “grillen”.

 Rekkevidden er ikke det eneste som gjør at Lucid Air Touring egner seg til langkjøring. Den har svært komfortable seter og alle fem med oppvarming, hvorav forsetene også har kjøling. God plass til bena, som nevnt, men også veldig god plass til bagasje. Jeg har ikke sett så stor frunk på andre elbiler. Denne kan egentlig ikke kalles frunk (283 liter), men bagasjerom. Synes jeg. Bagasjerommet bak er også romslig (627 liter) og med ski-luke i midtre bakseterygg er dette en fin bil å dra på vinterlige utflukter med. Lucid Air Touring har ikke hengerfeste mulighet og kommer ikke til å få det. Men, hvor ofte trenger du det egentlig? ... Dette er en luksus bil med mange nok praktiske løsninger.

Her ser du frunken (fra venstre)med og uten deksel, bagasjerommet (der du kan se skiluken) og i siste bildet er dekselet tatt bort i bagasjerommet.

 Ladehastigheten er, etter min mening, vel så viktig som rekkevidden. Kombinasjonen lang rekkevidde og rask ladehastighet er selvsagt det beste. Lucid Air Touring kan lade opptil 250 kWt på DC lader og 22 kWt på AC lader (eks. hjemmelader).

I kommende langtest skal jeg teste ladehastigeheten både ute og hjemme. Det fikk jeg ikke gjort nå.

 Alt i alt, etter en fin tur med innspill og synsing fra to venninner, er dette en veldig god bil. Den koster, men det er også forståelig at det koster. Bilen er behagelig på alle måter, den ligger klistret på veien, reagerer superraskt, selv i comfort mode, gode seter, lekre material valg i interiøret, suveren lyd på musikkanlegget, god plass og fleksible løsninger. Bakseteryggene kan slås ned og gjør bilen praktisk i tillegg til elegant.

 Større test kommer etter uke 44.

 

Spesifikasjoner:

Lucid Air Touring

• Firehjulstrekk med dual motor

• Opptil 629hk

• 0-100km/t = 3.6 sek

• 92kWt batteri

• Opptil 725km rekkevidde (WLTP)

• Opptil 250kWt DC lader

• Opptil 22kWt AC lader

• 627L bagasjerom – 283L frunk – totalt 910L

 

Utstyr:

• Intelligent Micro Lens Array LED Headlights (Matrix)

• 14-veis justerbare forseter

• Varme i alle 5 seter

• Kjøling i forseter

• Varme i ratt

• Massasje i forseter

• 4-sone klimaanlegg

• Elektrisk solskjerming i passsjervinduer bak

• Elektrisk solskjerming i bakvindu

• Softclose dører

• Appstyring med nøkkel

• NFC-kort som nøkkel

• Elektrisk bakluke og elektrisk frunk

• Trådløs Apple CarPlay

• Trådløs mobillader

• Glasstak (Tillegg)

• DreamDrive (Premium og Pro er tillegg)

 

MÅL:

Bredde: 1939 mm (u/speil), 2.198 mm (m/speil)

Lengde: 4.975,3 mm

Høyde: 1.410 mm

Akselavstand: 2.960 mm

Innvendig takhøyde: 1.005 mm

Maksimal benplass foran: 1.153 mm

Effektiv benplass foran: 1.053 mm

Skulderplass foran : 1.481 mm

Takhøyde bak 973 mm

Benplass bak 951 mm (med batteri med standard rekkevidde)

Skulderplass bak: 1.395 mm

Bakkeklaring: ca 125 mm (USA - ikke bekreftet for Norge/Europa)

DEFA sparker fra i det nordiske elbillader markedet med markedsandel på 25%

DEFA sparker fra i det nordiske elbillader markedet med markedsandel på 25%

Easee nedbemanner drastisk, men har sikret videre drift

Easee nedbemanner drastisk, men har sikret videre drift

0