IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Mega Casting - Volvo´s nye satsing for en bærekraftig fremtid

Mega Casting - Volvo´s nye satsing for en bærekraftig fremtid

Volvo Cars investerer 10 milliarder SEK i ny elbilsatsing ved Gøteborg-fabrikken. Med sin neste generasjon helelektriske biler vil Volvo Cars tilby lengre rekkevidde, raskere lading og lavere kostnader. Selskapet har også en ambisjon om å nå nye milepæler innen bilsikkerhet og bærekraft.

For å realisere ambisjonene skal Volvo Cars de neste årene investere 10 milliarder svenske kroner i produksjonsanlegget i Torslanda i Sverige. Dette skal gå til forberedelser for produksjon av den neste generasjonen helelektriske biler.

Mer avanserte elbiler

Som en del av de planlagte investeringene vil selskapet introdusere flere nye og mer bærekraftige teknologiløsninger og produksjonsprosesser i anlegget. Disse inkluderer introduksjonen av mega casting (megastøping) av karosserideler i aluminium, et nytt batterimonteringsanlegg og totalrenoverte verksteder for lakkering og sluttmontering.

Investeringene betyr nye steg mot Volvo Cars sin ambisjon om å bli et helelektrisk bilselskap innen 2030, og er også en tydeliggjøring av selskapets forpliktelse til en fremtid i hjembyen Gøteborg.

– Med disse investeringene tar vi et viktig skritt mot vår helelektriske fremtid og forbereder oss på enda mer avanserte og bedre elektriske Volvoer. Torslanda er vårt største anlegg og vil spille en avgjørende rolle i vår transformasjon mot å bli en ren elbilprodusent innen 2030, sier Håkan Samuelsson, administrerende direktør i Volvo Cars.

Introduserer mega casting

Introduksjonen av mega casting av karosserideler i aluminium for neste generasjon elektriske Volvo-modeller er den mest betydningsfulle og spennende endringen i denne investeringen. Mega casting fører til flere fordeler relatert til bærekraft, kostnad og ytelse.

Å støpe store deler av bilens gulvkonstruksjon som én enkelt aluminiumsdel reduserer vekten, som igjen forbedrer energieffektiviteten og dermed den elektriske rekkevidden til bilen. Dette gjør det også mulig for Volvo-designere å utnytte den tilgjengelige plassen inne i kupéen og bagasjerommet, noe som øker bilens allsidighet.

Andre fordeler med mega casting er redusert kompleksitet i produksjonsprosessen. Dette gir kostnadsbesparelser til materialbruk og logistikk, og reduserer det totale miljøfotavtrykket på tvers av produksjons- og forsyningskjedenettverkene.

Oppgraderingen av lakkeringsverkstedet innebærer installasjon av nye maskiner og implementering av nye prosesser, for å ytterligere redusere verkstedets energiforbruk og utslipp.

Et nytt batterimonteringsanlegg skal integrere battericeller og moduler i bilens gulvstruktur, mens monteringsverkstedet pusses opp for å tilpasses neste generasjons helelektriske biler. Blant de nye egenskapene er et nytt "marriage point", stedet i produksjonslinjen der bilens øvre og nedre deler settes sammen for første gang.

En stor del i aluminium erstatter mange små. Dette gir en enklere og lettere konstruksjon som påvirker miljø og kostnad.

Elektrisk fremtid

Logistikkområdene skal også pusses opp, noe som forbedrer materialflyten og optimaliserer transporten av varer og deler inn til anlegget. Selskapet vil også investere i fasiliteter rundt anlegget, som pauseområder, garderober og kontorer, som ytterligere forbedrer arbeidsmiljøet for ansatte.

– I dag er en stor dag for Torslanda-anlegget, ettersom vi klargjør det for fremtiden med denne investeringspakken. Vår fremtid som selskap er helelektrisk og det krever en rekke oppgraderinger på tvers av anlegget, for å sikre at Torslanda kan fortsette å bygge premium elbiler av høyeste kvalitet, sier Javier Varela, leder for ingeniør- og driftsansvar hos Volvo Cars.

Torslanda-anlegget har en årlig produksjonskapasitet på 300 000 biler og er et av Volvo Cars sine lengstlevende produksjonsanlegg. Det ble åpnet i april 1964 av kong Gustaf VI Adolf og var lenge den største enkeltarbeidsplassen i Sverige. For tiden går Torslanda-anlegget på tre skift og sysselsetter rundt 6500 personer.

Volvo Cars og Northvolt kunngjorde nylig at selskapene skal etablere et nytt batteriproduksjonsanlegg i Gøteborg. Anlegget, som skal starte driften i 2025, vil skape opptil 3000 arbeidsplasser.

NAF ber Vedum om å sette ned avgiftene

NAF ber Vedum om å sette ned avgiftene

NAF: Audi og Porsche best på lading. Skuffende fra Tesla Y

NAF: Audi og Porsche best på lading. Skuffende fra Tesla Y

0