IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Beste halvår for Volvo Cars noensinne, og det med doblet antall ladbare biler

Beste halvår for Volvo Cars noensinne, og det med doblet antall ladbare biler

Andre halvår 2020 ble det beste noensinne for Volvo Cars målt i lønnsomhet og salg. De sterke halvårsresultatene viser at selskapet fikk til en solid opphenting og reduserte virkningene av Covid-19-pandemien som preget starten av fjoråret.

Volvo Cars kunne i dag rapportere en omsetning på SEK 151 milliarder og et driftsresultat på SEK 9,5 milliarder for andre halvår 2020. Driftsresultatet økte med 8,2 prosent i perioden, mens salget økte med 4,9 prosent. Resultatmarginen var på 6,3 prosent.

Tok solide grep

Resultatene reflekterer selskapets beste andre halvår gjennom tidene, drevet av etterspørselen etter Volvos Cars Recharge-portefølje, som består av elbiler og ladbare hybrider. I løpet av de siste seks månedene av 2020 solgte Volvo Cars 391 751 biler – en økning på 7,4 prosent sammenlignet med samme periode i 2019, og merket tok markedsandeler i de fleste markeder.

For 2020 som helhet rapporterte Volvo Cars en omsetning på 263 milliarder SEK og et driftsresultat på 8,5 milliarder SEK. Volvo lyktes med å redusere faste kostnader i kombinasjon med vekst, noe som hadde en positiv innflytelse på selskapets kontantstrøm og likviditet.

249364_H_kan_Samuelsson_Volvo_Cars_President_Chief_Executive.jpg

– Vi tok solide grep for å begrense virkningen av pandemien. Etter en trygg omstart av virksomheten på vårparten, kom vi sterkt tilbake og rapporterte det beste andre halvåret i selskapets historie. Det er også lovende å se den raskt voksende etterspørselen etter vår Recharge-portefølje med ladbare biler, en utvikling vi forventer at fortsetter i 2021, sa Håkan Samuelsson, CEO og president i Volvo Cars.

Doblet antallet ladbare biler

Sammenliknet med 2019, har salgsandelen av Recharge-biler mer enn doblet seg i 2020. I Europa utgjorde salget av ladbare hybrider 30 prosent av totalvolumet, noe som gjorde Volvo til det ledende ladbare hybridmerket i premiumsegmentet, målt som en andel av det totale salgsvolumet. Volvo er også et ledende plug-in hybridmerke i USA.

I Kina og USA, Volvo Cars’ største markeder, rapporterte Volvo økende salg for året som helhet, da selskapet i andre halvår lyktes med å gjenopprette et pandemi-relatert salgsfall i første halvår. I Europa rapporterte selskapet en liten nedgang i andre halvår grunnet et utfordrende totalmarked.

I 2020 opplevde Volvo Cars også en økende overgang til onlinesalg, som et resultat av pandemien. Dette er en utvikling selskapet forventer skal fortsette i 2021. I 2020 mer enn doblet Volvo Cars antall abonnementer solgt på nettet, sammenliknet med 2019. Volvo fortsetter å nå nye kundegrupper i onlinekanalen, noe som støtter økningen i markedsandel.

Reduserer CO2-utslipp

For 2021 forventer selskapet fortsatt vekst i salgsvolum og omsetning, basert på et sterkt produkttilbud og ytterligere økninger i online salg. Selskapet forventer fortsatt vekst, forutsatt at markedsforholdene fortsetter å normalisere seg, samt at fortsatt kostnadsstyring skal forbedre lønnsomheten til nivåene selskapet opplevde før koronapandemien.

Med pågående investeringer i ny teknologi og nye produkter, forventer selskapet et tilsvarende nivå for kapitalkostnader som i 2020. Kontantstrømmen forventes å forbli sterk. Det forventes også ytterligere reduksjoner i CO2-utslipp per bil i 2021, noe som er i tråd med selskapets ambisjon om en CO2-reduksjon på 40 prosent innen 2025.

Salgsstart på elektriske Mercedes EQA

Salgsstart på elektriske Mercedes EQA

Peugeot med Norges første komplette helelektriske varebilprogram

Peugeot med Norges første komplette helelektriske varebilprogram

0