IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

USA: Er MINI på vei inn i butikk sammen med BMW?

USA: Er MINI på vei inn i butikk sammen med BMW?

For 16 år siden ble MINI lansert i USA som en frekk og stilig liten småbil for amerikanerne. Salget ble ikke som forventet og nå er det krise for den egenartede engelske småbilen.

For å kunne beholde MINI i markedet vurderer nå BMW Nord-Amerika å flytte MINI forhandlerne inn i BMW butikkene.

Det vil spare MINI forhandlerne for mange utgifter, som lokaler og drift, men ikke alle MINI forhandlerne er en BMW forhandler.

Beslutningen er ennå ikke tatt, men forandringen vil gi en slutt på MINI’s egenprofil som et eksklusivt brand.

Det finnes 127 frittstående MINI forhandlere i USA i dag. Merkevaren forventet et resultat på 100.000 solgte biler i 2017 og hadde en topp i salget på 66.500 biler i 2013. Salgsresultatene for de 10 første månedene i år er kun 37.359. Det kan neppe holde liv i dem som har investert i bilmerket.

“Som en forhandler og produsent har du en visjon om hvordan merkevaren skal utvikle seg, og du må være forberedt for det”, sier Jason Willis, medlem av MINI National Dealer Council, til Automotive News. “I dette tilfellet, er ikke lenger visjonen i samsvar med hva den var da noen av disse MINI butikkene ble etablert”.

“En frittstående forhandlermodell for et småbils brand er økonomisk uholdbar i dagens marked”, sier Rebecca Lindland, executive analyst, Kelley Blue Book.

Jaguar Land Rover investerer i motorsykler

Jaguar Land Rover investerer i motorsykler

Tommy Rustad blir ambassadør for Continental

Tommy Rustad blir ambassadør for Continental

0